Başkan Beyazgül: Urfa Lisesi bir marka, bir kültürdür;

Başkan Beyazgül: Urfa Lisesi bir marka, bir kültürdür

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 16. Geleneksel Urfa Liseliler Buluşması Şanlıurfa Lisesi mezunlarını ve Urfa Lisesinde öğretmenlik yapmış olan isimleri bir araya getirdi....

 Her yıl geleneksel olarak yapılan buluşma Balıklıgöl bölgesinde bulunan Hamarat Eller yerleşkesinde yapıldı.

Şanlıurfa’nın köklü eğitim kurumlarından biri olan Şanlıurfa Lisesi’nin geçmişten bugüne yetiştirdiği birçok isim gecede yer alırken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de hocalarını ve Urfa Lisesi mezunlarını yalnız bırakmadı.

16’ıncısı düzenlenen Geleneksel Urfa Liseliler Buluşmasına Başkan Beyazgül’ün Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, Şanlıurfa Lisesi Mezunları Dernek Başkanı İhsan Şenocak ile çok sayıda öğretmen ve Urfa Lisesi mezunları katıldı.

Geçmişin yâd edildiği geceye katılanlarla yakından ilgilenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, öğretmenler ve mezunlarla uzun süre sohbet etti.

Urfa Lisesinin bir kültür ve bir ayrıcalık olduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Urfa Lisesi bir kültür, bir medeniyet ve bir ayrıcalıktır. Dernek yöneticilerimizle birlikte Urfa Lisesi için çok güzel şeyler düşündük. Geçmişten bu yana Urfa Lisesi için bir arşiv çalışması yapacağız. Kentte yapılan çalışmayla eski Urfa’yı ön plana çıkarıyoruz. Burada yapılan çalışmalar aslında hocalarımızın eserlerdir. Biz de hocalarımızın eserleriyiz. Kentte yapılan çalışmalarda hep Şanlıurfa’yı düşündük. Gençlik yıllarımız da olduğu gibi eski belediye binamızın yeri yine park ve bahçe oldu. Her şeyi aslına uygun bir şekle dönüştürmek için gayret içerisindeyiz. Eski Urfa, Sur içerisindeki Urfa’yı ortaya çıkarıp, bu sur içerisindeki Urfa’yı ortaya çıkardığımız zaman burada hiçbir betonarme yapı olmasın, eski Urfa olsun. İnsanlar 200 yıl öncesini yaşamak istiyorsa, orada insanlara 200 yıl öncesini yaşatalım istiyorum. Diğer tarafta da modern Şanlıurfa’yı kuralım. Şanlıurfa’yı seviyoruz ve bu sokaklarda büyüdük. Bu sokakların olması gerektiği gibi olmasını istiyoruz’’ dedi.

Duygularımızı ve dostluklarımızı pekiştirdiğimiz önemli bir buluşmada Urfa Lisesi mezunlarıyla bir araya geldiklerinin altını çizen Başkan Beyazgül, Filistin’de yaşanan insanlık dışı savaşa dikkat çekerek BM’nin bu insanlık dışı olaylara karşı sessiz kaldığını ve BM’den hiçbir hareket olmadığını söyledi.

Şanlıurfa Lisesi Mezunları Dernek Başkanı İhsan Şenocak ile Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç ise gecede yer aldığı için mutlu olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Geceye katılanlar da duygu ve düşüncelerini aktararak geçmişi yâd ettiklerini söylediler. Ayrıca geceye katılanlara Şanlıurfa’ya özgü lolaz dürümü, halka tatlısı ve meyan şerbeti ikram edildi.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum