Otoyol ve köprü ücretlerine zam;

Otoyol ve köprü ücretlerine zam

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden sürücüler için kötü haber geldi. Müdürlük bugünden itibaren geçerli olmak üzere yeni tarife belirledi. Peki otoyol ve köprü ücretlerine ne kadar zam geldi? İşte detaylar…...

Döviz kurlarındaki artışa, brent petrolün yükselişine bağlı olarak yaz aylarının ortalarından itibaren ülke genelindeki farklı pek çok belediye toplu taşıma fiyat tarifesinde artışa gitmişti. Toplu taşıma zamlarına dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, ekim ayının son günlerine doğru yaklaşırken Karayolları Genel Müdürlüğü de köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam yapılacağını duyurdu. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin paylaşım yapılmasının ardından, güncel fiyatlar merak konusu oldu.

Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprü ücretlerine zam geldiğini, “Otoyol ve köprü ücretleri 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 00.00’dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiştir” açıklaması ile duyurdu.

Zam haberinin ardından otoyol ve köprü ücretlerine ne kadar zam geldiği merak konusu oldu. Peki, Otoyol ve köprü ücretlerine ne kadar zam geldi? Köprü geçişleri ne kadar? Otoyol geçiş ücretleri kaç TL?

KÖPRÜ GEÇİŞLERİ NE KADAR?

Yapılan zamla birlikte 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden hafif ticari araçların geçişi 8,50 TL'den 15 liraya çıkartıldı. Zam oranı ise yüzde 76,5 oldu.

Çanakkale Köprüsü'nde otomobillerin geçiş ücreti yüzde 47,5 zamlandı. Ücret 200 liradan 295 liraya çıkarıldı.

Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ise yüzde 52,5 zamlandı. Ücret 190 TL'den 290 TL'ye çıktı.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum