İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Şıldak başkanlığında yapıldı;

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Şıldak başkanlığında yapıldı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla İl Koordinasyon Kurulunun 2023 yılı ekim toplantısı yapıldı. Vali Şıldak, 2023 yılı ekim dönemi itibariyle il genelinde yürütülmekte olan 465 projenin toplam bedeli açıkladı. Ayrıca Vali Şıldak, eğitim alanında yapılacak çalışmalara ilişkin bir çatı projenin de hazırlandığını belirtti....

İl Koordinasyon Kurulunun 2023 yılı ekim toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Valilik Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Tahir Güllüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Gençlik Spor Müdürü Halis Eren, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge müdürleri katıldı.

Düzenlenen toplantıda gündem, yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu ile yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesi yapıldı.

PROJE BEDELİ 13 MİLYAR

Vali Şıldak, 2023 yılı ekim dönemi itibariyle il genelinde yürütülmekte olan 465 projenin toplam bedeli açıkladı. Vali Şıldak, 465 projeden 109’u tamamlanmış durumda olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“465 projenin toplam bedelinin 38 milyar 96 milyon Türk lirası olduğunu, proje bedelinin 13 milyar 400 milyon Türk lirasının harcanmış olduğunu görüyoruz. Dönem sonu itibariyle toplam nakdi gerçekleşeme bu duruma göre 34.39’dur. 25 Ekim tarihi itibariyle 465 projeden 109’u tamamlanmış durumda.  Genel olarak ilimizde yatırımların ulaştırma-haberleşme sektörü, sağlık, tarım, enerji ve eğitim sektöründe yoğunlaştığı görünüyor. Toplam proje bedelinin bu dağılıma göre yüzde 46 ulaştırma haberleşme sektörüne, yüzde 26’sı tarım, yüzde 8’i eğitim, yüzde 6’ya yakını enerji, yüzde 5’i sağlık, yüzde dokuzu diğer diğer kurumlara ayrılmış durumda. 465 projenin yüzde 49’u İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yüz de 34’ü Büyükşehir Belediyesi, 33’ü devlet ve su 15.İşleri Genel Müdürlüğü, yüzde 28’i TEAŞ 12. Bölge Müdürlüğü, yüzde 25’i Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne, yüzde 96’sı ise diğer kurumlara aittir.”

“300’ÜN ÜZERİNDE BİR OKULUN 3 YIL GİBİ BİR SÜREDE ŞANLIURFA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Toplantıda, eğitim altyapısının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara da değinildi. Vali Şıldak, "İlimizde eğitim altyapı açıklığı var. Bunu gördük. Ciddi sayıda derslik sayısına ihtiyaç var. MEB’in sağladığı imkanlarla şu anda 55 okulun inşaatı devam ediyor. 3 aylık bir süre içinde 95 okulu daha aralık ayının 15’ne kadar ihale etmiş olacağız. Böylece okul sayımız 150 olacak. Ve bir sonraki eğitim yılına yetişmesi içinde çaba göstereceğiz. Artı 16 diğer yatırımlar yani pansiyon, spor salonları, atölye ve lojman gibi ilave yatımları ile 166 olacak sayı. 166 devam eden yatırım sayısı bir il içi iyi bir rakamdır. 300’ün üzerinde bir okulun 3 yıl gibi bir sürede Şanlıurfa’ya kazandırılmasıyla da eğitimdeki okul ve derslik ihtiyacımızı yüzde 80-90 nispetinde karşılamış olacağız. Her yıl 25-30 bin öğrencinin katıldığı bir ilde bu temponun hiç durmadan devam etmesi lazım." dedi.

“ÇATI PROJE UYGULAYACAĞIZ”

Vali Şıldak, eğitim alanında yapılacak çalışmalara ilişkin bir çatı projenin de hazırlandığını belirterek, "Eğitim birinci öncelik dedik bunu da yürütmek adına bir çatı proje uygulayacağız. Bununda son hazırlıkları yürütülüyor. Artık bunu açıklama aşamasına geleceğiz. Başarı izleme ve geliştirme projesi adı altında Şanlıurfa’da ilk ve orta öğretimde güçlü bir dinamik yapı hamlesiyle inşallah bütün illin dinamik unsurları bu konuya dikkat çekeceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplantının devamında Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Tahir Güllüoğlu kurumların planlanan, devam eden ve tamamlanan projeleriyle ilgili bilgi veren birer sunum yaptılar. Sunumların ardından kurumlar arası koordinasyonun sağlanması için fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar tarafından yatırımlarla ilgili varsa talep ve istekler dile getirildi.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum