Urfa’da Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları coşkuyla başladı;

Urfa’da Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları coşkuyla başladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100'üncü yıl kutlamaları öncesi çelenk sunumu Osmanbey Şehitliğinde törenle yapıldı....

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl kutlamaları öncesinde Şanlıurfa’da Osmanbey Şehitliğinde çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Törene Vali Hasan Şıldak'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Büyükköroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, kaymakamlar, şehit ve gazi dernekleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞILDAK: CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA ERİŞMENİN ŞEREFİNİ MİLLET OLARAK HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ

Şeref defterini imzalayan Vali Şıldak günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, "Büyük bir gurur ve heyecanla Cumhuriyetimizin 100. yılına erişmenin şerefini millet olarak hep birlikte yaşıyoruz." dedi.

Vali Şıldak konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 "Türk milleti; yıllarca süren savaşlar, işgaller ve zorluklar sonrasında, kendi kaderini tayin etme ve bağımsız bir şekilde yaşama hakkını elde etmek için büyük mücadeleler vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki bu mücadele, sadece bir toprak parçasını değil, aynı zamanda bir milletin geleceğini ve mevcudiyetini kazanma mücadelesidir. Bu nedenle 29 Ekim 1923’te Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle tarih sahnesinde yazdığı büyük destanın zaferi olmuştur. Ulusal egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti; nice zorlukların ve yoklukların neticesinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuştur. Cumhuriyet; milletimizin yüksek fedakârlık ve kahramanlıklarıyla kazanılan, ecdattan evlada devredilen en kıymetli mirastır. Ecdadımızın bıraktığı bu kıymetli mirası koruyarak Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da büyütmeyi ve güçlendirmeyi kendimize ilke edindik. Bu vazifeyi en güzel şekilde ifa edeceğimizi, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna her türlü gayreti göstereceğimizi ifade etmek istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü, yalnızca geçmişi yâd etme günü değildir. Aynı zamanda geleceğimize dair ümitlerimizi dile getirmek için de büyük bir fırsattır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, istiklal mücadelemizde vatan için canlarını siper eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı gönülden tebrik ediyor, daha nice 100. yıllara millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmayı temenni ediyorum. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun."

Vali Hasan Şıldak’ın, Şehitlik Anıtı’na çelenk sunmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okundu.

Tören, şehit kabristanlarına karanfil bırakılması ve dua edilmesinden sonra son buldu.


 BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum