Urfa'da mısır tarlasında kaçak trafolar tespit edildi;

Urfa'da mısır tarlasında kaçak trafolar tespit edildi

Şanlıurfa’da teknolojik araçlarla yürüttüğü kaçak elektrik tüketimiyle mücadele çalışmaları kapsamında Haliliye kırsalında 6 kaçak trafoya el koymaya giden DEDAŞ ekipleri, trafo sahiplerinin saldırısına uğradı. Ekiplerin çalışmasında bölgede traktör römorklarına ve mısır tarlalarına gizlenmiş 13 kaçak trafo daha tespit edildi....

Mısır değil kaçak trafo tarlası

Şanlıurfa’da teknolojik araçlarla yürüttüğü kaçak elektrik tüketimiyle mücadele çalışmaları kapsamında Haliliye kırsalında 6 kaçak trafoya el koymaya giden DEDAŞ ekipleri, trafo sahiplerinin saldırısına uğradı. Ekiplerin çalışmasında bölgede traktör römorklarına ve mısır tarlalarına gizlenmiş 13 kaçak trafo daha tespit edildi.

Şanlıurfa’da elektrik dağıtım şirketi Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), Haliliye ilçesine bağlı kırsal İncirağacı ve Güvenli mahallelerinde 13 milyon lirayı aşan ödenmeyen elektrik borcu nedeniyle el konulmasına karar verilen kaçak trafoları teslim almak üzere bölgeye gitti. 

Çıkan haciz kararını yerine getirmek için bölgeye giden ekipler, elektrik borcunu ödemeyen tarımsal sulama aboneleri tarafından taşlı saldırıya uğradı.

Saldırıyı engelleyen jandarma 7 saldırganı gözaltına alırken, aynı bölgede drone ile yapılan kontrolde 13 kaçak trafo daha tespit edildi.

Traktör römorklarına ve mısır tarlalarına gizlenen kaçak trafolar, drone kamerasına takıldı.

El konulan kaçak trafoların toplam 880 kVA gücünde olduğu saptandı.

Bu güç ile yaklaşık 3 bin nüfuslu bir ilçeyi aydınlatmanın mümkün olduğu belirtildi.

BİHA




Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum