Urfa’da ticaretin kalbinin attığı bölge için yeni öneri;

Urfa’da ticaretin kalbinin attığı bölge için yeni öneri

Urfa Çalışma Grubu, Kapaklı Pasajından Haşimiye Meydanına kadar Divanyolu Caddesinin araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılmasını önerdi. Grup, söz konusu yayalaştırmayla turistlerin tarihi mekanları daha rahat ziyaret edebileceğini belirtirken esnafın da daha iyi kazanç elde edeceğini kaydetti....

Urfa Çalışma Grubu, kent merkezinde özellikle suriçi bölgesinin yerli ve yabancı turistlerin çekim ve cazibe merkezi olduğuna dikkati çekerek, bu bölgeyle ilgili bir öneride bulundu.

Yazılı açıklama yapan grup, Kapaklı Pasajından Haşimiye Meydanına kadar Divanyolu Caddesinin araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılması önerisinde bulundu.

Grubun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Yapılacak yayalaştırma projesi ile çevresel gelişim, kent kimliği, turizm, estetik, ekonomi, sosyal ve kültürel gelişim gibi faktörler öncelikli; esnafımızın daha iyi bir kazanç elde edebilmesi, bölgede turistlerin tarihi mekanları daha rahatlıkla ziyaret edebilmesi, hizmet alanlarının ve ticari fonksiyonların düzenlenmesi amaçlanmalıdır.

- Yapılacak çalışmaların sürdürülebilir ve uygulanabilir olması ise planlama ve altyapı eksiklikleri noktasında yapılacak çalışmalara bağlıdır. Demokrasi (12 Eylül)-Fuzuli Caddesi (Yakubiye giriş)-Meşarkiye (çifte han Arap meydanı) caddelerinin bölge ulaşım şemalarının iyi planlanması, altyapı olarak halkın bölgede kolayca erişimini sağlayacak şekilde bölge otoparklarının yapılması elzemdir".

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum