'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında toplanan bağışlar depremzedelere ulaştırılıyor;

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında toplanan bağışlar depremzedelere ulaştırılıyor

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa dahil 11 il için 'Türkiye Tek Yürek' kampanyası düzenlenmişti. Depremzedeler için yaklaşık 122 milyar lira bağış toplanan gecenin ardından AFAD depremzedelere aktarılan tutarı paylaştı....

 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremzedeler için bağış hesabında toplanan yaklaşık 122 milyar liranın, 63,5 milyar lirasının barınma ve nakdi yardım desteği olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa dahil 11 ildeki afetzedelere ulaştırıldığını duyurdu.

AFAD'ın konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bağışların, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere ulaştırılmaya devam edildiği kaydedildi.

Bağış hesabında toplanan 121 milyar 940 milyon 635 bin 153 liradan, 63 milyar 575 milyon 201 bin 110 liranın, barınma ve nakdi yardım desteği olarak afetzedelere ulaştırıldığı belirtildi.

Afetzedelere harcanan miktarın 40 milyar 500 milyon 808 bin lirasını nakdi yardımlar, 23 milyar 74 milyon 393 bin 110 lirasını da barınma yardımları olarak belirtildi.

 BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum