Kredi ve burslar 2 bin liraya yükseldi;

Kredi ve burslar 2 bin liraya yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada öğrencilerin merakla beklediği haberi duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkardıklarını açıkladı....

Milyonlarca öğrencinin beklediği 2024 kredi ve burs rakamları belli oldu. Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından duyurdu. Yeni öğrenim döneminde lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya ödeme yapılacak.

Kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“2024 yılında kredi ve burslar artıyor. Kredi veya burs alan 1 milyon 600 bin öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz rakamları açıklıyorum. 2024’te lisans öğrencileri için bin 250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkartıyoruz. Yeni kredi ve burs miktarlarının tüm öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum”.

Yeni rakamları sosyal medya hesabından da duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan kredi veya burs alan 1 milyon 600 bin öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz tutarı belirledik. Yeni kredi ve burs miktarları tüm öğrencilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum