Urfa’da turşuluk salatalığın fiyatı cep yakıyor;

Urfa’da turşuluk salatalığın fiyatı cep yakıyor

Şanlıurfa’da semt pazarlarındaki tezgâhlarda turşuluk sebzeler yerini aldı. Sonbahara sayılı günler kala kış ayına hazırlık yapmak isteyen vatandaşlar turşu hazırlıklarına başladı. Ancak, fiyatlar geçtiğimiz seneye göre cep yakıyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda turşunun en ucuz sebzesi olan salatalık fiyat artışıyla en dikkat çeken ürün oldu. Salatalığın fiyatını görenler ise gözlerine inanamadı....

Şanlıurfa’da kış hazırlıkları başladı. Sofraların vazgeçilmezi turşu için, Urfalılar pazarın yolunu tuttu.

Ancak, fiyatlar geçtiğimiz seneye göre turşuluk sebze fiyatları cep yakıyor. 

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Erseven Mahallesinde perşembe günleri kurulan semt pazarında sakinlik hakim.

Yaygın bir şekilde turşusu tüketilen ve geçtiğimiz yıllarda turşunun en ucuz ürünü olan salatalık fiyatıyla pes dedirtti.

Geçtiğimiz yıl kilosu 5-10 TL arasında değişen salatalığın fiyatında bu yıl yüzde 250’e varan artış yaşandı.  Tezgahlarda salatığın 35 TL’lik etiket fiyatını görenler gözlerine inanamadı. Bu artışın nedeni ise üretimde yaşanan azalma ve talebin fazla olması olarak gösteriliyor.

Turşusu en çok tüketilen ürünleri şöyle:

Turşuluk salatalık 30-35 lira arasında, turşuluk domates 15-20 lira, lahana boyutuna göre 30-60 lira, havuç ise 25-30 lira arasında tezgahlarda alıcısını buldu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum