Şenyaşar ailesine bir dava daha;

Şenyaşar ailesine bir dava daha

Şanlıurfa Adliyesi önünde 498 gündür ‘adalet nöbeti’ tutan Emine Şenyaşar hakkında TCK’nin 301’inci maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı....

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018 seçimleri öncesinde AK  Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarıyla Şenyaşar ailesi arasında yaşanan kavgada esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar, milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti. 8 kişinin de yaralandığı olayın ardından Fadıl Şenyaşar ile vekilin ağabeyi Enver Yıldız tutuklandı. Olayda 2 oğlu ve eşini kaybeden, 1 oğlu da hapishanede olan Emine Şenyaşar, oğlu Ferit Şenyaşar’la Şanlıurfa Adliyesi önünde Mart 2021’de ‘adalet nöbeti’ başlattı. Emine Şenyaşar, ‘adalet nöbetini’498 gündür sürdüyor.

Emine Şenyaşar hakkında ‘adalet nöbeti’ esnasında sarf ettiği sözlerin “hakaret” içerdiği gerekçesiyle açılan 5 davadan birinde karar açıklandı.

ANNE ŞENYAŞAR’A BİR DAVA DAHA

Anne Emine Şenyaşar hakkında ise 5’inci dava açıldı. Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Şenyaşar hakkında dava açabilmesi için öncelikle TCK’nin 301/4 maddesi gereğince Adalet Bakanlığı’ndan izin talebinde bulundu. Bakanlığın izin vermesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianame hazırlayarak Asliye Ceza Mahkemesi'ne sundu.

Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, Emine Şenyaşar’ın, 1 Nisan 2021 tarihindeki nöbette yaptığı konuşmasında,  “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağıladığı” ileri sürüldü. İddianamede, Şenyaşar hakkında TCK’nin 301/1 maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davanın duruşmasının önümüzdeki haftalarda görülmesi beklenirken, 498 günlük adalet mücadelesi boyunca talepleri karşılanmayan anne Emine Şenyaşar’a 5’inci kez dava açıldı. Şimdiye kadar Şenyaşar'a yönelik 16 soruşturmadan 5'i davaya dönüştü.

HAKARET KATLİAMDAN DAHA BÜYÜK SUÇ OLARAK GÖRÜLDÜ

Ailenin sanal medya hesabından açılan davaya tepki gösterilerek “Suruç için adalet” etiketiyle, “Urfa'da hakaret katliamdan daha büyük bir suç sayılıyor. Hastanede bir katliam olmuş 4 yıldır gizlilik kararı devam ediyor. Adliye önünde annenin ağıtları cımbızlanarak hakkında açılan dava sayısı 5 oldu. Urfa halkı bu zulmün tanığıdır” mesajı paylaşıldı.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum