Vali Şıldak’tan "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" mesajı;

Vali Şıldak’tan "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" mesajı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı....

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şıldak mesajında, “İkinci yüz yılına giren Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle yad ediyorum” dedi.

Vali Şıldak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Milletine önderlik ederek yine milletinden aldığı destekle başlattığı bağımsızlık mücadelesinde elde ettiği zaferlerin ardından, kurduğu Cumhuriyetle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarih sayfalarına sığmayan askeri bir deha ve eşsiz bir lider olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

"Milletin İstiklalini Yine Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır" inancıyla yürüttüğü mücadelesiyle milletinin gönlünde yüce bir makama ulaşan Gazi Mustafa Kemal, milletine duyduğu güveni işte bu cümleyle dile getirmiştir. Aziz milletimiz de milli mücadelede bu azim ve kararlılığı göstermiş, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde, seve seve canını ortaya koyarak bağımsızlığını elde etmiştir. Dün olduğu gibi bugün de bağımsızlığına kastedecek düşmanlan alt edecek azim ve kararlılıkta olan milletimiz, bir an bile düşünmeden bağımsızlığı için canını feda edebilen şehitler vererek, Cumhuriyetini ikinci yüz yılına taşımıştır. "Özgürlük ve bağımsızlık Türk milletinin karakteridir." sözleriyle milletini tanımlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, yine "Türk milletinin karakter ve yapısına en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir." anlayışıyla inşa ettiği Cumhuriyetimizi, milli birlik ve beraberlik içerisinde yüceltmeye, ülkemizi dünyanın en gelişmiş ve medeni ülkeleri seviyesine çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bugüne kadar süren bağımsızlık mücadelemizde şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha saygı, rahmet ve Şükranla anıyorum”.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum