Urfalı Hacer Filistin için en sevdiklerini bağışladı;

Urfalı Hacer Filistin için en sevdiklerini bağışladı

Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atila’nın kızı Hacer Aksa, Filistin’e yardım için düzenlenen kermes için kuşlarını bağışladı....

Şanlıurfa İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Behçet Atila’nın kızı Hacer Aksa, Filistin’e yardım için düzenlenen kermese muhabbet kuşlarını bağışladı.

Gazzeli çocuklara yardım gönderebilmek için en çok sevdiği şeyi olan Fıstık ve Maviş adlı iki muhabbet kuşunu kafeste kermese getirip satışa sunan 8 yaşındaki Hacer Aksa şunları söyledi; bir aydan fazla oldu haberlerde sürekli izliyoruz; İsrailliler, Filistin’de Gazze’de ailelerin ve çocukların üzerine durmadan bomba atıyorlar. Çocuklar parçalanarak ölüyor, yaralanıyor, çocukların parçalanmış ellerini ayaklarını görüyoruz, çok üzülüyoruz, dayanamıyoruz. O çocuklara yardım göndermek istiyorum, ne göndereyim diye düşündüm; en değerli şeyim olan bu iki kuşumu satıp gelirini göndereyim dedim. Ama nerede satayım? Kuşlarımı çok seviyorum ama çocuklara yardım göndermek daha önemlidir. Yeşildirek’teki Gazze yararına yapılacak kermes olduğunu duyunca kuşlarımı getirip ablalara, teyzelere bıraktım, satıp parasını Gazzeli çocuklara gönderin dedim. Orada çocuklar yaralıyken, ağlayıp sızlarken zaten kuşlarımla sevinemiyorum da. Satın alacak kişilerin Allah rızası için kuşlarıma çok iyi bakmalarını, onlara merhamet etmelerini istiyorum. Bir de büyüklerden bu savaşı durdurmalarını istiyorum. Çocuklar ölmesin, çocuklar annesiz babasız da kalmasın. Televizyonda haberlerde görüyoruz Başkan Recep Tayyip Erdoğan amca savaşı durdurmak için çalışıyor ama ben Erdoğan amcadan savaşı durdurması için daha çok çalışmasını, çaba sarf etmesini istiyorum. Savaşı mutlaka durdurmalı. Çünkü her dakika çocuklar öldürülmeye devam ediliyor.

Hacer Aksa’nın babası Behçet Atila ise; düşünce kızımın düşüncesidir. Bizimle paylaşınca biz de çok iyi düşündüğünü söyledik. Kızımızın bu güzel davranışından dolayı ailece çok memnun kaldık ve duygulandık. Bilinç çok önemli. Çocuklar haberleri izlerken ağlıyorlar, dayanamıyorlar. Siyonistlerin zalimliği ve barbarlığı soykırıma sebep oluyor. Filistin halkı Gazze halkı; bütün müslümanların mukaddesatı ilk kıblesi olan Mescidi Aksa ve Kudüs’ü Şerif için canla başla direniyor, büyük bedeller ödüyor, ümmetin uyanması için adeta kendini feda ediyor. Âlemi İslam tüm imkânları ile Gazzelililerin yanında olmalı. Bir şekilde çok acilen bu savaş durdurulmalı. Ayrıca İsrail mallarını boykotu artırarak devam etmeli, Filistin Gazze Kudüs ve Mescidi Aksa konulu etkinlik ve eylemleri artırmalı, duaya sarılmalı. dedi.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum