Şanlıurfa dahil 73 ilde ruhsatsız silah operasyonu;

Şanlıurfa dahil 73 ilde ruhsatsız silah operasyonu

İçişleri Bakanlığı, son 3 günde Şanlıurfa dahil 73 ilde ruhsatsız silah taşıyanlara ve silah kaçakçılarına yönelik "Mercek-4" operasyonları düzenledi. Operasyonlarda bin 127 şüpheli gözaltına alındı, 891 ruhsatsız silah ele geçirildi....

 İçişleri Bakanlığı, son 3 günde Şanlıurfa dahil 73 ilde ruhsatsız silah taşıyanlara ve silah kaçakçılarına yönelik "Mercek-4" operasyonları düzenledi.

Operasyonlar, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.

Yerlikaya, operasyonlarda ele geçirilen silahların listesi de paylaştı. Buna göre, operasyonlarda 697 ruhsatsız tabanca, 25 uzun namlulu tüfek, 54 kurusıkı tabanca ve 115 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Operasyonlarda en fazla silah İstanbul'da ele geçirildi. İstanbul'da 136 tabanca ve 5 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 195 şüpheli gözaltına alındı. Adana'da 58 tabanca ele geçirildi ve 70 şüpheli gözaltına alındı. İzmir'de 37 tabanca ele geçirildi ve 45 şüpheli gözaltına alındı. Antalya'da 34 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi ve 70 şüpheli gözaltına alındı. Ankara'da 30 tabanca ele geçirildi ve 51 şüpheli gözaltına alındı.

Mercek-4 operasyonlarının yapıldığı iller ise şöyle:

“İstanbul, Adana, İzmir, Antalya, Ankara, Samsun, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kocaeli, Gaziantep, Konya, Sakarya, Osmaniye, Hatay, Manisa, Tokat, Balıkesir, Kayseri, Kahramanmaraş, Trabzon, Aydın, Elazığ, Çorum, Şırnak, Batman, Bingöl, Malatya, Mardin, Ordu, Tekirdağ, Uşak, Edirne, Muğla, Niğde, Adıyaman, Denizli, Erzurum, Kastamonu, Kırıkkale, Muş, Rize, Ağrı, Afyonkarahisar, Amasya, Çanakkale, Düzce, Eskişehir, Giresun, Karabük, Nevşehir, Sivas, Bitlis, Burdur, Kütahya, Aksaray, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bolu, Erzincan, Gümüşhane, Kars, Van, Yalova, Yozgat, Bilecik, Çankırı, Hakkari, Isparta, Kilis ve Siirt”.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum