Tarım arazisi itirazları için mirasçılık belgesi zorunluluğu;

Tarım arazisi itirazları için mirasçılık belgesi zorunluluğu

Tarım arazilerindeki intikalin önüne geçmek ve sahiplik haklarını belirlemek amacıyla yeni bir karar alındı. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında, intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle başvuru yapılabilmekteydi. Ancak, bu başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesinin ibraz edilmesi gerecek....

 

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Mirasçılar veya hissedarlar, taahhütnameye konu arazilere üretim yılı içinde itiraz etmeleri durumunda, bu itiraz edilen hisselere ilişkin kayıtlar, o yılın sonuna kadar sonlandırılacak. Veraset yoluyla edinilen hisselere yönelik yapılan başvurularda ise, mirasçılar tarafından itiraz edilmesi halinde ilgili arazilere ait kayıtlar, taahhütname süresinin sonuna kadar sonlandırılacak.

Tapu sicilinde kayıtlı malikin ölümü halinde, miras hakkının belirlenmemiş araziler intikal edilmemiş arazi olarak kabul edilecek. Bu tür araziler için yapılan başvurularda mirasçılarca itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek. Eğer başvurulan arazide bireysel hissesi olmayan kişiler bulunuyorsa, hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi veya taahhütname istenecek. Veraset yoluyla edinilen ancak hisse oranları belirlenmemiş arazilerde ise, tüm hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi veya taahhütname talep edilecek.

Taahhütnameye konu arazilere ilişkin ÇKS kayıtları, üretim yılının mart ayında il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlıklarda 15 gün süreyle askıya çıkarılacak. Hissedarlar veya mirasçılar dışındaki sonradan yapılan itirazlar değerlendirilmeye alınmayacak.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum