AFAD'dan Şanlıurfa dahil 31 il için meteorolojik uyarı;

AFAD'dan Şanlıurfa dahil 31 il için meteorolojik uyarı

AFAD, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre, 20 Kasım Pazartesi günü, Şanlıurfa dahil 15 il için turuncu, 16 il için sarı kodlu uyarı yayınlayarak kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu....

İki gündür ülke genelini etkisi altına alan soğuk hava kuvvetli sağanak yağış, fırtına ve kar yağışı yeni haftada da bazı bölgelerde devam edecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yarın, Şanlıurfa dahil 15 il için turuncu, 16 il için ise sarı kodlu olmak üzere toplam 31 il için meteorolojik uyarı yaptı.

Adıyaman, Batman, Bingöl, Bolu, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Hakkari, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak ve Zonguldak için turuncu uyarı bulunuyor.

Ağrı, Ardahan, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzurum, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Siirt ve Yalova için ise sarı kodlu uyarı verildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Meteorolojinin uyarılarının ardından AFAD'dan da açıklama geldi.

Açıklamada "Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halinde olup; gelen ihbarlara süratle müdahale edilmektedir. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" denildi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum