Aşevi gönülleri ısıtıyor;

Aşevi gönülleri ısıtıyor

Şanlıurfa’da yaklaşık 33 yıldır hizmet veren Aşevi Derneği her gün 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapmaya devam ediyor....

Vali Hasan Şıldak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Aşevi Derneğini ziyaret ederek, yetkililerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Aşevi içerisinde yemek dağıtımı da yapan Vali Şıldak, hayırsever vatandaşları yardım yapmaya davet etti.

Ekmek ve sıcak yemek dağıtımının ardından bir açıklama yapan Vali Şıldak, Aşevini görmekten mutlu olduğunu dile getirerek, “Şanlıurfa’ya ilk gelip göreve başladığımda burayı duymuştum. Ali hocamız örnek bir insan, Şanlıurfa’nın kadirşinaslığını, yardımseverliğini gösteren, insanlarımızı ve hayırseverlerimizi bir araya getiren bu dernek çatısı altında insanımıza el uzatan, onların sofrasına sıcak yemeği ulaştıran bir oluşum. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber burayı ziyaret edip onlara güç vermek, destek olmak, vatandaşımızı da selamlamak için buraya geldik. Gördüğümüz tablo gayet iyi, hijyenik şartlarda iyi bir ekiple ve herkese de örnek olacak bir çabayla bu işi devam ettiriyorlar. 30 yılın üzerinde bu hizmet Şanlıurfa’da devam ediyor.” dedi.

“AŞEVİ PEYGAMBERLER ŞEHRİNİN MANEVİ İKLİMİNE YAKIŞAN BİR OLUŞUMDUR”

Hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan yardımlarla vatandaşlara giyim, sıcak yemek ve kuru gıda dağıtılan Aşevi Derneğinin Şanlıurfa’nın manevi iklimiyle örtüştüğünü belirten Vali Şıldak, “Devletimiz biliyorsunuz yardıma muhtaç insanlarımıza, toplumumuzdaki dezavantajlı kesimlere büyük önem veriyor.” diye belirtti.

Vali Şıldak, “Hükümetimizin de genel politikası zaten sokakta bir tek kişi kalmayacak, karnı doymayan kimse kalmayacak, herkesin evine hayatını idame ettirebilecek şekilde bir gelir sağlanacak yaklaşımıyla özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın, yine Kaymakamlıklarımız bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının hizmetleri sınırsız şekilde devam ediyor.

Buna Belediyelerimizin hizmetlerini de dahil edebiliriz. Gerek büyükşehir belediyemiz gerek ilçe belediyelerimiz fakire, fukaraya ve muhtaç insanlara sıcak ellerini uzatarak onları aç ve açıkta bırakmıyorlar. Ancak bu tür sivil oluşumlar çok daha kıymetli, devletimizin bu çabalarının yanı sıra onlara ilave olarak toplumumuzdaki hayır sahiplerinin bu girişimlerini birleştiren bu oluşum çok daha değerlidir. Şanlıurfa’nın, peygamberler şehrinin gerçek manevi iklimine yakışan buradaki varlıklı insanlarımızın hayır gücünü, girişimini ortaya koyan, onlara el uzatan çok güzel bir örnek ve bu örneği oluşturan başta Ali beye, onun ekibine, derneğe güç veren hayırsever insanlarımıza, büyükşehir ve ilçe belediyelerimize teşekkür ediyorum, onları tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın manevi bir şehir olduğunu hatırlatarak, “Şanlıurfa, Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra 4. inanç şehri dediğimiz bir şehir. Biliyorsunuz bizim dergahımızda sabahları Allah’ın ismi anılır, zikir ve dualar edilir. Bir de Urfa’nın dua aldığı bir merkez de bu aşevimizdir.” diye söyledi.

Başkan Beyazgül, “Burada tabi Aziz hocamızı da rahmetle anıyoruz. Tabi ki Büyükşehir Belediyemiz de Ali Hocamla işbirliği içerisinde, onların ihtiyaçları noktasında her zaman ilçe belediyelerimizle birlikte beraber olduk. Buraya herkesin, hayırseverlerin el uzatması gerekiyor, ne kadar çok insan buraya el uzatırsa, yardım ederse o kadar bu insanların mutlu olacağını bilsinler. İnşallah Aşevi sizlerin ve hayırseverlerin sayesinde ayakta durmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Aşevi Sorumlusu Ali Topal ise, Aşevinin 33 yıldır fakir fukaraya yardım ettiğinin altını çizerek, hayırsever vatandaşları yardım yapmaya davet etti.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum