Şanlıurfa AK Parti’de temayül yoklaması başladı!;

Şanlıurfa AK Parti’de temayül yoklaması başladı!

Şanlıurfa AK Parti'de belediye başkan adaylarının belirlenmesindeki önemli aşamalardan biri olan temayül yoklaması başladı. Kapalı spor salonundaki yoklamada AK Parti milletvekilleri ve MKYK üyeleri hazır bulunuyor....

AK Parti’de 31 Mart yerel seçimleri için 22 Kasım’da sona eren belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularının ardından temayül yoklaması bugün yapılıyor. 

Şanlıurfa’da büyükşehir ve ilçe belediyeler için yaklaşık 200 kişinin başvurduğu AK Parti’de delegeler "Kimi aday olarak görmek istersiniz?" sorusunu yanıtlayacak.

Şanlıurfa 11 Nisan Kapalı Spor Salonu’ndaki temayül yoklamasında, partinin Antalya Milletvekili Atay Uslu, Bursa Milletvekili Osman Mesten ve  AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı MYK Üyesi Ayla Gündoğmuş da hazır bulunuyor.

Temayül yoklamasında mevcut başkanlara yönelik 5 soruluk anket bulunuyor.  Ankette mevcut başkanların performansı, teşkilat ilişkileri, çalışmaları, halkla iletişimi gibi sorular soruluyor. Şanlıurfa'da yaklaşık 3 bin 700 kişinin elektronik ortamda tercih yapması bekleniyor.

Antalya Milletvekili Atay Uslu, yerel seçimlerle ilgili sürecin başladığını belirterek, “AK Parti olarak hedefimiz Türkiye’de en yüksek başarıyı yakalamak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çalışmalarımıza Türkiye’nin her noktasında devam ediyoruz. Bugün de Şanlıurfa’da bu çalışmayı yapıyoruz. Yaptığımız temayül yoklaması adaylık belirleme sürecinde tek başına bir ölçüt değil, yani adaylık için mutlak hak olunmuyor ama adaylık belirleme süreçlerindeki kıstaslarda bir tanesi. Daha önceden belirlenmiş olan delegelerimize öncelikle ilçenizde kimi belediye başkanı olarak görmek isterdiniz diye açık uçlu soru olarak soruyoruz, kendileri de en fazla 3 tercih yapabiliyorlar. Eğer o ilçede belediye başkanı AK Parti’dense ayrıca mevcut belediye başkanımızla da ilgili anket ve değerlendirme istiyoruz kendilerinden. Delegeler mevcut başkanları da değerlendiriyorlar. Bu değerlendirmeler anlık olarak genel merkezimize düşüyor. Yaptığımız sistem tamamen elektronik bir sistem” diye konuştu.

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum