Şanlıurfa'da 63 Balıklıgöl ring hattının ücretli olması vatandaşları ikiye böldü;

Şanlıurfa'da 63 Balıklıgöl ring hattının ücretli olması vatandaşları ikiye böldü

Şanlıurfa’nın kent merkezinde en önemli otobüs hatlarından olan 63 Balıklıgöl ring hattının yeniden ücreti olması vatandaşları ikiye böldü. Bazı vatandaşlar hattın ücretsiz hizmet verirken aşırı kalabalık olduğunu belirtirken, bazıları ise geçim şartlarının zorlaştığı bir ortamda otobüse para vermemenin iyi olduğunu savundu....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 28 Nisan’da trambüslerin kentte seferlerini başlattığı programda 63 Balıklıgöl ring hattının bir yıl boyunca ücretsiz olacağını açıklamıştı.

O tarihten itibaren söz konusu hatla ilgili birçok şikayet alındı.

Ücretsiz olmasından dolayı seferlerin tıka basa yapıldığı, her duraktan yolcu inip bindiği şikayetlerin arasında bulunuyordu.

Vatandaşların eleştirileri sonrası Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı birebir anket yaptı.

Anketi değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, çoğunluğun hattın ücretli olmasını ifade etmesi sonrası 63 Balıklıgöl ring hattını bugünden itibaren yeniden ücretli yaptı.

Karar, Şanlıurfalıları ikiye böldü. Hattın ücretli olmasını savunan da var, otobüse para vermek istemeyen de.

63 nolu hattı bekleyen ismini vermek istemeyen emekli bir amca, ulaşımın ücretli olmasının daha iyi olduğunu belirterek, "Ücretsiz olunca herkes biniyordu. Kalabalık oluyordu. Sürekli her durakta biniyorlardı. Ücretli olması o açıdan iyi oldu" dedi.

“ZATEN HER ŞEY PAHALI”

Kadın yolculardan biri ise ücretsiz ulaşım uygulamasının devam etmesi gerektiğini kaydetti. "Zaten her şey pahalı” diyen kadın yolcu, “Bu hattın ücretsiz olması daha iyiydi. Geçinmek çok zor" ifadelerini kullandı.

“ÇOLUK ÇOCUK HERKES BİNİYORDU”

Hattın ücretli olmasından yana olduğunu belirten diğer bir vatandaş da şunları söyledi:

"Çok iyi oldu. Ücretsiz diye çoluk çocuk herkes biniyordu. Onun için sıkıntı oluyordu. Sürekli kalabalıktı. Sadece bir durak biniyorlardı ücretsiz diye. Ücretli olması iyi oldu."

“BELEDİYE İYİ NİYETLE YAPTI AMA...”

Ücretsiz olmasını bazılarının suistimal ettiğini belirten bir yolcu da, "Belediye iyi niyetle ücretsiz yaptı ama olayı suistimal edenler vardı. Onun için tekrar ücretli olması yerinde bir karar oldu" diye konuştu.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum