Urfa dahil 46 ilde kaçak mazot operasyonu!;

Urfa dahil 46 ilde kaçak mazot operasyonu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 46 ilde akaryakıt kaçakçılığına yönelik düzenlenen 'Çengel-3 Operasyonu'nda 91 kişiye adli işlem, 43 kişiye idari işlem yapıldığını, 1 milyon litre kaçak akaryakıta el konulduğunu duyurdu....

Akaryakıt kaçakçılığına yönelik  Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 46 İlde eş zamanlı olarak düzenlenen "ÇENGEL-3" Operasyonlarında 91 şahsa adli işlem, 43 şahsa idari işlem yapıldı. 1 milyon litre kaçak akaryakıta el kondu.

ŞANLIURFA DAHİL 46 İLDE DÜĞMEYE BASILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız Koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri ve Gelir İdaresi Başkanlığının katılımıyla;  Şanlıurfa dahil 46 ilde vergi kaybının önlenmesi, standart dışı akaryakıtın neden olduğu çevre kirliliğinin önüne geçilmesi ve suç gruplarının yasadışı faaliyetlerinin sona erdirilmesi amacıyla "Çengel-3 Operasyonları" düzenlendi.

Operasyonlarda:

278 adrese arama yapıldı
1 milyon litre ve piyasa de
ğeri yaklaşık 38 milyon TL olan kaçak akaryakıt ele geçirildi.
91
şahsa adli işlem, 43 şahsa idari işlem yapıldı.
Toplamda 20.825.351 TL idari para cezas
ı uygulandı.

MİLYONLARCA LİRA DEĞERİNDE VERGİ KAYBI ENGELLENDİ

Operasyona Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimleri de katıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirmede piyasa değeri yaklaşık 13 Milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren Polislerimizi ve Gelir İdaresi Başkanlığımız çalışanlarını tebrik ediyorum." dedi.

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum