HÜDA PAR 4 yıldır çözülemeyen sorunu gündeme taşıdı;

HÜDA PAR 4 yıldır çözülemeyen sorunu gündeme taşıdı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, tam 4 yıl boyunca çözüme kavuşmayan ve kronikleşen bir sorunu gündeme taşıdı....

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise Karaköprü İlçesi'nde tam 4 yıl boyunca çözüme kavuşmayan ve kronikleşen bir soruna dikkat çekti.

Karaköprü 'deki bir sitenin sakinlerinden gelen talep üzerine siteye giderek orada incelemelerde bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat "HÜDA PAR olarak bu hafta Karaköprü ilçemizdeyiz. Tam 4 yıl boyunca çözüme kavuşmayan ve kronikleşen bir sorun hakkında buradayız. Ben sözü Karaköprü İlçe Başkanımız Sayın Rüstem Çakmak'a ve bina sakini ve yöneticisi olan kardeşime bırakıyorum" diyerek sözü HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanı Rüstem Çakmak'a ve site yöneticisine bıraktı.

ŞEHİRLEŞME ÖRNEĞİNE YAKIŞMIYOR

HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanı Rüstem Çakmak "Karaköprü sınırlarımız içerisinde yer alan Seyrantepe Mahallemizde yaklaşık 400-500 kişinin yaşadığı sitede atık su sıkıntısı var. Özelde yaklaşık 400-500 kişinin bulunduğu, genelde de büyük bir mahallenin bulunduğu bir mevkide böyle fosseptik çukurunun olması şu anki olan şehirleşme örneğine yakışmıyor" dedi.

SADECE 500 KİŞİYİ DEĞİL BİNLERCE KİŞİYİ RAHATSIZ EDİYOR

Site yöneticisi "Burada 500 kişi yaşıyor şu anda. Mahalle olarak ise burada binlerce kişi yaşıyor. Sadece bu koku yayıldığı zaman 500 kişi değil de binlerce kişiyi rahatsız ediyor. Sivrisineği olsun, çukurun tehlikesi olsun... 7 yaş üzeri çocukların hepsi buraya gelebiliyor, dolaşabiliyor, içine girebiliyor... Büyük bir tehlike aslında arz ediyor. 4 yıldır defalarca ilettik. Sayın Zeynel Bey de buraya geldi. Burayı da gördü. Dedi ki; 'en yakın zamanda çözeceği…' Ve şu ana kadar hiçbir şey yapılmadı" dedi.

HÜDA PAR YAZDAN BERİ SIKINTILARIMIZ İLE İLGİLENİYOR

Site yöneticisi ise "HÜDA PAR ile görüştük, kendilerini buraya davet ettik. Sağ olsunlar Yaz'dan beri bu sıkıntılarımız ile ilgileniyorlar. Burası yazın ayrı sıkıntı, kışın ayrı bir sıkıntı. Yazın koku, sivrisinek kışında suyu geri tepip sitenin içine su basıyor. Bunun belediyede de kayıtları vardır. Sutaşıma araçları da gönderiyor buraya. Bu suyu bu şekil çekiyoruz burada. Biz kendimiz çözüm olarak; kendi imkânlarımızla gördüğünüz gibi... Bina ile arası 20 metre. Kendi imkânlarımıza kepçeyi getirip kazmışız burayı. Yağmur olduğu zaman 'Her an siteyi kanalizasyon suyu basacak diye elimiz yüreğimizdedir" diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

ALT YAPI VE ÜST YAPI MASRAFLARI BELEDİYE TARAFINDAN TAHSİL EDİLİYOR

HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanı Rüstem Çakmak "Biz bunu defalarca dile getirmemize rağmen icra makamlarından bir sonuç ve yanıt alamadık. Site sakinlerinin de bununla ilgili çalışmalarının sonuçsuz kaldığını görüyoruz. Sonuç olarak şunu söylüyoruz; bir inşaata başlamadan önce altyapı ve üst yapı masrafları belediye tarafından tahsil ediliyor" diyerek masraflar peşin alındığı halde hizmettin neden yapılmadığına değindi.

4 YIL MI SÜRERDİ, YOKSA 4 SAAT Mİ SÜRERDİ?

Son olarak Çakmak "Eğer belediye yetkililerinden bir tanesi bu site veya bu mahallenin herhangi bir yerinde otursaydı bu sıkıntı 4 yıl mı sürerdi, yoksa 4 saat mi sürerdi? Takdiri Karaköprü halkımızın vicdanına bırakıyoruz" diyerek, yetkililere çağrı yaparken takdiri ise Karaköprü halkına bıraktı.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum