Dünya Engelliler Günü kutlandı;

Dünya Engelliler Günü kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler günü için düzenlenen bir programla kutlandı....


“Biz Büyük Bir Aileyiz; Şefkatin Yüzyılını Birlikte İnşa Ediyoruz” sloganıyla Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen programda engelliler tarafından çeşitli gösteriler sergilendi.

Halk oyunları ve tiyatro gösterilerinin sergilendiği programda günün önemine ilişkin engelli bireyler tarafından duygu dolu şiirler de okundu.

 

Programda bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, her insanın bir engelli adayı olduğuna vurgu yaptı.

 

Vali Şıldak, “Engellilik hepimizin kaderi olabilir, bu doğuştan da olabilir, sonradan hayatın ilerleyen aşamalarında da olabilir. Bu hepimizin kader çizgisinde yer alabilecek küçük bir ayrıntıdır. Asıl engellilik zihinlerdedir, gönüllerdedir. Oradaki engelleri kırarsak onlarla bütünleşebilirsek, yanınızdayız, aranızdayız diyebilirsek ve gerçekten bu söylemleri hayata geçirebilirsek ne mutludur ki bize onlarla birlikte hareket edebilmiş oluruz. Onların dertleriyle dertlenmiş ve onların hayatlarını kolaylaştırma noktasında küçük de olsa bir katkı sunmuş oluruz.” dedi.

 

Toplumdaki herkese bu konuda görevler düştüğünün altını çizen Vali Şıldak, “Onları anlamak, öyle kabul etmek ve toplum hayatındaki yerlerini sağlam tutabilmek için hepimize düşen görevler var. Allah’a şükürler olsun devletimiz, hükümetimiz bu konuda son yıllarda ve özellikle son dönemlerde büyük adımlar attı. Dezavantajlı olarak yer alan grupların toplumumuzun o kesimlerini ve bilhassa engellilerimizin hayat standartlarının yükseltilmesi, onların kucaklanması, sıcak bir ilgiyle onların buluşturulması noktasında şüphesiz büyük adımlar atıldı ve bu adımları hep beraber yaşıyoruz.” diye belirtti.

 

Engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Vali Şıldak, “Şanlıurfa’da bize düşen görev onlara olan ilginin, desteğin aralıksız sürdürülmesi ve bu konudaki ilginin daha da yüksek seviyelere çıkarılmasıdır. Gerek kurumsal olarak gerekse toplumda yaşayan her bir ferdin onlara karşı sorumlulukları var. Bilhassa çocuk yaştaki özel insanlarımızın, özel çocuklarımızın her zaman sevgiye ve desteğe ihtiyacı var. Aslında bizden bir ayrıcalık istemiyorlar, onların istediği oldukları gibi kabul edilmek ve hak ettikleri muameleyi görüp kolaylaştırıcı tedbirleri hayata geçirmek. Engelli çocuklarımıza, gençlerimize el uzatmak için tesis açığımızı kapatmak istiyoruz. Bu konuda milletvekillerimizin de desteğiyle inşallah önümüzdeki günlerde belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşları, hayırseverler ve kamu olarak hep beraber bu konuda çok daha güzel adımlar atmamız lazım. Bilhassa ben annelere ve babalara bu ailelerimizin bütün zorluklarına rağmen fedakarlıklarıyla onları ayakta tutmak isteyen, ayakta tutmak için çırpınan bu insanlara da dikkat çekmek istiyorum. Bizler okullarda, rehabilitasyon merkezlerinde büyük zorluklarla, büyük emekler vererek onlarla meşgul oluyoruz, ilgimizi eksik etmiyoruz ama asıl onlarla birlikte yaşayan, onları hayata tutundurmak için çaba gösteren sizlersiniz. Engelli çocuk ve genciyle birlikte mutlu bir şekilde yaşayan, onlar için her türlü özveriyi gösteren bu samimi ve değerli insanları ayakta alkışlıyoruz. Ben bugün vesilesiyle Şanlıurfa’da inşallah çocuklarımızın ileteceği mesajların toplumumuzdaki her bir insanımıza ulaşmasını temenni ediyor, gününüzü kutluyorum.” diye konuştu.

Programa Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, Karaköprü Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili İbrahim Akkurt, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile engelliler ve yakınları katıldı.

Öte yandan Vali Şıldak, engelliler günü programının ardından Adil Bucak Çocuk Evleri Sitesine geçerek 58 çocuğa bisiklet dağıtımı gerçekleştirdi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum