Suruç’taki olayların yıl dönümünde Şenyaşar ailesine destek;

Suruç’taki olayların yıl dönümünde Şenyaşar ailesine destek

2018 yılında Suruç’ta yaşanan kavgada 2 oğlu ve eşini kaybeden, 1 oğlu da hapishanede olan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Şanlıurfa Adliyesi önündeki ‘adalet nöbeti’ne olayın yıl dönümü olması nedeniyle çok sayıda kişi destek verdi....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018 yılında seçimler öncesinde yaşanan kavgada 2 oğlu ve eşini kaybeden, 1 oğlu da hapishanede olan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Şanlıurfa Adliyesi önündeki ‘adalet nöbeti’ 463’üncü gününe girdi. Suruç’taki olayın dördüncü yıl dönümü olması nedeniyle ailenin adliye önündeki nöbetine bugün çok sayıda kişi destek verdi.

Bugünkü nöbete, Şenyaşar ailesinin yanı sıra Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Bedran Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ile Ömer Öcalan, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Şanlıurfa Barosu Başkanı Mehmet Velat İzol ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaş katıldı.

FERİT ŞENYAŞAR: ADALET KAZANACAK

Ferit Şenyaşar, dosyanın üzerinde 4 yıldır gizlilik kararının korunduğuna dikkati çekerek "Davamıza milyonlar sahip çıktı. İktidar milletvekilini koruyor. Hastanede insanlık suçu işlendi. Bir hakikat var, o da ortaya çıktı. Ama zulüm devam ediyor. Savcılar bizden kaçıyor. Biz haklıyız biz kazanacağız. Taleplerimiz hukuki. Sonunda kazanan adalet, hukuk olacak" ifadelerini kullandı.

AVUKAT KURT: DOSYA BİZDEN GİZLENİYOR

Ailenin avukatlarından Serhat Kurt, dosyanın kendilerinden “gizlendiğini” söyledi. Avukat Kurt, şunları söyledi:

“Biz dosya avukatları olarak Emine annenin adalet nöbeti süresince sayısızca gözaltı işlemi ve engellemelere rağmen ısrarla yürütmüş olduğu adalet talebinin yanında olduğumuzu ve sonuna kadar her türlü hukuki yardımı sağlamaya devam edeceğimizi, ailenin talepleri karşılana dek yanlarından bir kez olsun ayrılmayacağımızı belirtmek istiyoruz.”

Açıklamaların ardından "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda aile ile oturma eylemi başlatıldı.

MEZARLIKTA GERGİNLİK YAŞANDI

Öte yandan Suruç’taki olayda hayatını kaybeden Hacı Esvet ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar, mezarları başında anıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz ile HDP’li milletvekillerinin de yer aldığı grup ile polis arasında mezarlığa girişte kısa süreli gerginlik yaşandı. Görüşmelerin ardından kalabalık grup, güvenlik tedbirleri arasında mezarlığa girdi. Mezarlık başında eşi ve çocukları için gözyaşı döken Emine Şenyaşar, "Bir an önce adalet sağlansın" dedi. 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum