Akaryakıta yine zam geliyor;

Akaryakıta yine zam geliyor

Geçtiğimiz hafta petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından akaryakıt ve benzine indirim geldi. Ancak indirimli günler kısa sürecek. 3 Ocak’ta otomatik ÖTV artışıyla akaryakıt fiyatları zamlanacak. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, zamların en büyüğünün geldiğini duyurdu....

Geçen hafta brent petrol 2018 yılından bu zamana dek en uzun haftalık kayıp serisine doğru giderken Türkiye’de akaryakıta 3 kere indirim uygulandı. 7 Aralık Perşembe’den itibaren geçerli olan indirimle motorine 1 lira 30 kuruş, 8 Aralık Cuma’dan itibaren de 88 kuruşluk indirim yapıldı.

Motorine uygulanan indirimlerden sonra yeni bir gelişme de benzinde yaşandı ve 9 Aralık’tan itibaren benzine 1 lira 65 kuruşluk indirim uygulandı. Ancak bu indirimli fiyatlar çok uzun sürmeyecek.

Yeni yılda ÖTV’de otomatik zam yapılacağını vurgulayan vergi uzmanı Ozan Bingöl, akaryakıt fiyatlarına gelebilecek zamlarla ilgili vatandaşı uyardı.


KALLAVİ ZAM GELİYOR

Sosyal medya hesabı üzerinden bir yazı paylaşan Bingöl, 3 Ocak 2024’te otomatik ÖTV artışıyla akaryakıtın maktu ÖTV tutarına ortalama yüzde 25 zam uygulanacağını belirtti. Bingöl yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bu aralar akaryakıtta indirimler konuşuluyor. Fazla değil 3 Ocak 2024 tarihinde otomatik ÖTV artışı ile akaryakıtın maktu ÖTV tutarlarına en iyimser tahmin ile yaklaşık yüzde 25 otomatik zam yapılacaktır."


ŞANLIURFA’DA GÜNCEL ORTALAMA FİYATLAR ŞÖYLE:

Benzin fiyatı: 34,15 TL

Motorin fiyatı: 36,64 TL.

BİHA


 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum