Şanlıurfa'da çocuklara ve vatandaşlara trafik güvenliği eğitimi verildi;

Şanlıurfa'da çocuklara ve vatandaşlara trafik güvenliği eğitimi verildi

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ülke genelinde trafik güvenliğine dikkat çekmek ve emniyet kemeri kullanım alışkanlığını artırmak için hayata geçirilen proje kapsamında ‘Jandarma Mobil Eğitim Tırı’ ve ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ Şanlıurfa’ya geldi....

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinin bahçesi bugün farklı ve bir o kadar da önemli bir etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bir yanda takla atan araçta emniyet kemerinin verdiği güvenlik deneyimi, bir yanda farkındalık yaşatan alkol gözlüğü simülasyonu ve bir yanda da çocuklara trafik güvenliğini uygulamalı anlatan jandarma görevlileri.

Trafik güvenliğine dikkat çekmek ve emniyet kemeri kullanımını artırmak amacıyla düzenlenen eğitim çalışmasını izleyen vatandaşlar, emniyet kemeri simülasyon aracını test etti.

Trafik şubesinde görevli jandarma personelinin bilgilendirdiği vatandaşlar, 7-8 kilometre hızla giderken takla atan araçta emniyet kemeri takmanın önemini deneyimleyerek gördü.

“EMNİYET KEMERİ MUTLAKA TAKILMALI”

Sağa ve sola takla atan araçtaki simülasyon denemesinin ardından konuşan bir vatandaş, "Emniyet kemeri takmanın bu kadar önemli olduğunu düşünmemiştim. Ancak bunu birebir yaşamak çok farklı. Simülasyon aracında emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Kısa mesafe de olsa, emniyet kemeri mutlaka takılmalı" diye konuştu.

80 PROMİL ALKOL ETSİKİ VEREN GÖZLÜK

Vatandaşlar daha sonra 80 promil alkol etkisi veren gözlük takıp kaleye gol atmaya çalıştı. Gözlüğü taktıktan sonra etraflarında 1-2 tur atan vatandaşlar futbol topuna vurmaya çalışmaları izleyenleri güldürdü.

Kent meydanında konumlanan mobil eğitim tırıyla da çocuklara trafik kuralları konusunda bilgilendirmeler yapılırken, jandarma, öğrencilere trafik kuralları, trafik ışık ve işaretleri, emniyet kemeri kullanma, geçit türleri, yayaların uyması gereken kurallar ve güvenli seyahat konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Eğitime katılan öğrenci ve vatandaşlara boyama kitabı, broşür, afiş, doküman ve kırmızı düdük, trafik dedektifi kimlik kartı, sticker gibi çeşitli materyal dağıtıldı.

Şanlıurfa Jandarma Genel Komutanlığı'nın 'Jandarma Mobil Eğitim Tırı' ve 'Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı' yarın da yine alışveriş merkezinde öğrencilere eğitim verecek.

 BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum