Urfa’da iki belediyeye ek bütçe;

Urfa’da iki belediyeye ek bütçe

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, Harran Belediyesine 68 milyon 705 bin 340 TL, Suruç Belediyesine ise 45 milyon 513 bin 480 TL ek bütçe ödenmesi oy çokluğuyla kabul edildi. HDP grubu, ek ödenek kararlarına şerh düştü....

ŞANLIURFA – Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın son bileşimi yapıldı.

Toplantı, Başkan Vekili Ahmet Kaytan ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Yoklama ve açılış konuşmalarının ardından Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar okundu.

Okunan komisyon raporları arasında yer alan Harran Belediyesine 68 milyon 705 bin 340 TL, Suruç Belediyesine ise 45 milyon 513 bin 480 TL ilave ödenek verilmesine ilişkin raporlar meclis üyelerine sunuldu. Kararlar, oy çokluğuyla kabul edildi.

SURUÇ BELEDİYESİNE ELEŞTİRİ

Harran Belediyesi ve Suruç Belediyesine verilen ek bütçelerin bazı kalemlerinin fazla olmasından dolayı karara şerh düştüklerini ifade eden HDP Grup Başkan Vekili Ruken Baran Uzun, şunları söyledi:

“Belediyeler ek bütçe istiyorlar fakat ilçeden tenezzül edipte buraya açıklama yapacak birini göndermiyorlar. Bu da kabul edilebilir bir durum değil.  Harran Belediyesi tıbbi malzeme ve ilaç alımına ne kadar bütçe ayırmıştı ki, şimdi bu kadar bütçe istiyor. 3 milyon 250 bin TL bütçe isteniyor. Bu istenilen miktarlar çok yüksek. Açıklama yapan kimse yok. Ama buraya geldi bir şekilde kabul edilecek. Suruç Belediyesi’nden kimse gelmemiş. Daha önce de belirttiğimiz üzere hangi faaliyetleri daha sürdürdüğünü bilmediğimiz kayyumun neden ek bütçesini geçirmek istiyoruz bilmiyorum. İlçede ne oluyor ne bitiyor haberimiz yok. Kendi encümenlerinin haberi yok. Çünkü orada bir toplantı hali söz konusu değil.  Buna rağmen ek bütçe istemekten de geri kalmıyor. Taşınmazları sattığı söyleniyor. Bununla ilgili bir açıklama yok.“

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum