Polislerin emeklilik yaşı yükseliyor mu?;

Polislerin emeklilik yaşı yükseliyor mu?

Eski Şanlıurfa Emniyet Müdürü olan AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu, polislerin "isteğe bağlı olarak 60 yaşına kadar" çalışabilmesi için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru yöneltti....

TBMM'deki İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde eski Şanlıurfa Emniyet Müdürü olan AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu, Bakan Ali Yerlikaya’ya soru yöneltti.

Polislerin "isteğe bağlı olarak 60 yaşına kadar" çalışabilmesi için herhangi bir çalışma olup olmadığını soran Tipioğlu, “55 yaşında emekli olan polislerimizin gerek günümüzün şartları gerekse yaşam süresinin uzaması sebebiyle diğer kamu görevlileri gibi emeklilik yaş hadlerinin 60 yaşına, benzer şekilde birinci sınıf emniyet müdürlerinin de 65 yaşa çıkarılması hususunda bir çalışmanız var mı?” ifadelerini kullandı.

Her derecedeki emniyet müdürleri ve emniyet ve polis müfettişleri 60 yaşında, başkomiser, komiser ve komiser yardımcıları 56 yaşında, kıdemli başpolis memuru, başpolis memuru ve polis memurları 55 yaşında görevlerinden resen emekli oluyor. 

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum