Akçakale’de köy köy gezip kız çocuklarını okula kazandırıyorlar;

Akçakale’de köy köy gezip kız çocuklarını okula kazandırıyorlar

Akçakale’de, kız çocuklarının eğitime kazandırılması amacıyla öğretmen ve idarecilerden oluşan gönüllü eğitim neferleri, mevsimlik tarım işçiliği, ailelerin kız çocuklarını okutmaya karşı olma gibi çeşitli nedenlerle devamsızlık yapan kız öğrencilerinin eğitimlerini sürdürmeleri için köy köy dolaşıyor. Öğretmenler bir haftalık sürede 65 kız öğrencinin okula kazandırılmasını sağladı....

AKÇAKALE – Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde kız çocuklarının eğitime kazandırılması amacıyla gönüllü eğitim neferlerince büyük bir çaba gösteriliyor.

Akçakale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli öğretmen ve idareciler, kız öğrencilerinin mevsimlik tarım işçiliği, ailelerin kız çocuklarını okutmaya karşı olma, öğrencilerde okuma bilincinin oluşmaması gibi çeşitli nedenlerle devamsızlık yapan kız öğrencilerin okula devamlılığını sağlamak için köy köy dolaşarak ailelerini ikna ediyor.

Haftanın belirli günlerinde mesafe gözetmeksizin kilometrelerce yol katederek öğrencilerin bulunduğu köylere giden öğretmenlerin aileleri ikna etmesi sonucu bir haftada 65 kız çocuğu okula kazandırıldı.

Özellikle kız öğrencileri için bütün zorluklara göğüs geren, bazen yağmur ve çamur nedeniyle yolda kalan araçlarını iten, bazen de köylere yaya ulaşan gönüllü eğitim neferleri, kız çocuklarının eğitimine devam etmesine katkı sunmak için ziyaretlerini sürdürmeye devam edecek.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum