Urfa 4.0 Zirvesi sona erdi;

Urfa 4.0 Zirvesi sona erdi

Urfa 4.0 Zirvesi’nin şehre kazanımları konusunda değerlendirmelerde bulunan Vali Ayhan, “Bu zirve tarım, turizm, tekstil ve teknoloji alanında şehrimize uygulanabilecek yol haritalarımız için çok güzel bir kılavuz oldu. Ben inanıyorum çalışmalarımız global düzeyde etkileşimlere sahne olacak” ifadesini kullandı....

ŞANLIURFA -Şanlıurfa’nın tarım, turizm, tekstil ve teknoloji alanlarında potansiyelinin geliştirilmesi ve istihdamının artırılmasına yönelik yapılan ve iki boyunca devam eden  ‘Urfa 4.0 Zirvesi’ sona erdi.

Şanlıurfa önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı. Kentin tarım, turizm, tekstil ve teknoloji alanlarında potansiyelinin geliştirilmesi ve istihdamının artırılmasına yönelik yapılan " Urfa 4.0 Zirvesi", Hazine ve Maliye Bakanlığı himayelerinde Şanlıurfa Valiliği ev sahipliğinde geniş katılımla son buldu.

Özel bir otelde gerçekleştirilen zirveye; Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ahmet Kaytan ile çok sayıda konuk katıldı.

Zirvede yapılan çalıştayın değerlendirmesini yapan Vali Ayhan, Urfa 4.0 Zirvesi’nde görüşülen konuların şehre önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

AYHAN: BİZ HEM SAHADA OLACAĞIZ HEM SALONDA OLACAĞIZ

“Zirvede iki boyunca fevkalade güzel bir beyin fırtınası olduğunu, şehre dair güzel düşünceler olduğuna yürekten inanıyorum.” diyen Vali Ayhan, şunları söyledi:

“Alın terinize ve akıl terinize teşekkür ediyoruz. Biz hem sahada olacağız hem salonda olacağız. Salonda üretilen bilgileri inşallah saraya tatbik edeceğiz. Bu hareketlilikte inşallah Urfa’ya bereketlilik getirir. Burada konuşulanlar tozlu raflarda kalmayacak inşallah. Harekete geçeceğiz. Bu çalıştaylardan çıkan sonuçları takip etmek önemli. Güncellemek önemli. Geçen yılı bilgisi bu yıl değişebiliyor. Siz değerli katılımcılarla Urfa 4.0 Zirvesi çok verimli oldu.”

URFA’YI HAK ETTİĞİ NOKTAYA GETİRECEĞİZ

Zirveyi rehber edinip farklı çalışmalar yaparak, Şanlıurfa’nın yol haritasını belirleyeceklerini kaydeden Vali Ayhan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Eylül ayının başında da eğitim, gençlik, spor, sosyal ve sağlık alanlarında bu çalışmayı rehber edinerek farklı bir çalışma yapacağız. Urfa’nın yol haritasını belirleyeceğiz. Dönem dönemde güncelleyip, Urfa’yı hak ettiği noktaya getireceğiz.  İki gün devam eden çalıştay da bir yandan ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasını sağlayacak konular konuşulurken, diğer yandan tarım, turizm, tekstil ve teknolojiye dair birçok bilgi heybemize koyduk.”

 

“BEN İNANIYORUM ÇALIŞMALARIMIZ GLOBAL DÜZEYDE ETKİLEŞİMLERE SAHNE OLACAK”

Ayhan, zirvede şehrin sürdürülebilir kalkınmasını sağlayacak kararlar görüşüldüğünü belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Ben atandığımın 2’nci, 3’üncü günü Cebrail Bey ile görüştüm. Dedim ki, ‘kafamda tahlül ediyorum yapacaklarımı’ Güzel bir söz vardır, ‘Rabbim verdikçe veriyor, sen hızır gibi yetiştin’ bu uzun bir çalışma. Bu mutfak hazırlığı. Tabi şehirde de heyecan olması lazım. Ben bu kadar emek verdim, çalıştım. Şehirden de bir karşılık olması gerekir. Bir şehrin moral ve motivasyonunu yüksek tutmamız lazım. Çalıştayda şehrimize dair sürdürülebilir kalkınmasını sağlayacak kararlar görüşüldü ve alındı. Tarım, turizm, tekstil ve teknoloji alanında uygulanabilecek yol haritalarımız için çok güzel bir kılavuz oldu. Ben inanıyorum çalışmalarımız global düzeyde etkileşimlere sahne olacak”.

BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum