Asgari ücrete yüzde 40 zam iddiası;

Asgari ücrete yüzde 40 zam iddiası

7 milyondan fazla çalışanın gözü asgari ücrete yapılacak zamma çevrilirken rakamın ne olacağı ise büyük merak konusu. Bakan Vedat Işıkhan yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak sorusuna, "Bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz" yanıtını verirken, kulis bilgisine göre Erdoğan yüzde 40 artış ile 15 bin 962 liraya çıkarılması gündemde olan yeni asgari ücret için 1000 TL de refah payı talimatı verdi....

Milyonlarca asgari ücretli yeni yıl öncesinde yapılacak zam oranına kilitlenirken, Ankara kulisleri bomba bir iddiayla sarsıldı. Asgari ücret tespit komisyonunun genel ekonomik dengeyi sarsmayacak şekilde 11 bin 402 TL olan net asgari ücret rakamının yüzde 40 artış ile 15 bin 962 liraya çıkarılması konusunda uzlaştığı öğrenilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu rakamın üstüne 1000 TL'lik bir refah payı talimatı da verdiği ifade ediliyor.

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret toplantısı bugün 16.30'da Beştepe'de yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi, işveren ve Bakan Işıkhan'ı görüşmeye davet etti.

Asgari ücrette kesin rakamı Erdoğan açıklayacak.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum