Vali Şıldak Hilvan'da;

Vali Şıldak Hilvan'da

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak kapsamlı ilçe programlarına devam ediyor. Daha önce Siverek, Bozova ve Birecik ilçelerinde program yapan Vali Şıldak, bugün de mesaisinin tamamını Hilvan ilçesine ayırdı....

İlk olarak sabah saatlerinde Bağlar Mesleki Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Şıldak, burada sınıfları gezerek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerle muhabbet eden Vali Şıldak, gelecekte ne olmak istersiniz sorusuna aldığı cevaplar karşısında mutlu oldu.

Öğrencilere bol bol kitap okumaları ve hedefledikleri başarıya ulaşabilmeleri için çok çalışmaları gerektiğini söyleyen Vali Şıldak, daha sonra öğretmenler odasında geçerek öğretmenlerle bir araya geldi.

Okul ziyaretinin ardından Vali Şıldak, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Adliye ve Kaymakamlık ziyaretleri gerçekleştirdi. İlçeye yeni atanan Kaymakam Orhan Gazi Karakaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Vali Şıldak, ardından kurum müdürleriyle bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda kurum müdürlerine tavsiyelerde bulunan Vali Şıldak, “Yaptığınız çalışmaların karşılığını toplumda ölçün, sizi başarılı mı görüyorlar, başarısız mı görüyorlar? Talepler nedir? Gerçek durum nedir? Bu gerçekle yüzleşme noktasında cesur olmamız lazım. Bizler ilçelerimizle bir bütün olduğumuzu düşünüyoruz. Şanlıurfa vilayeti 2 buçuk milyon nüfusu ve 13 ilçesiyle bir bütün, ahenkli bir çalışma düzeni, standarda kavuşmuş bir uygulama manzumesi oluşturmak durumundayız.” dedi.

İlçelerde kurum müdürleriyle çalışmalarına yönelik istişare toplantıları yaptıklarını belirten Vali Şıldak, “Biz kamu idaresi olarak Şanlıurfa’da geniş bir aileyiz. Şanlıurfa ülkemizin çok önemli bir vilayeti, uyumlu, koordinasyon içinde, birlik ve beraberlik içerisinde, kurumlarımızın iletişime açık bir düzlemde çalışması lazım.” diye belirtti.

Güvenlik ve huzurun en önemli unsur olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, “Vatanımız, milletimiz, bunların bölünmez bütünlüğü, ülkemizin gücü, kuvveti ve ülkemize olan sevdamız, sadakatimiz noktasında örnek bir tutumla hareket edelim. Güvenliğin, huzurun sağlanmasına yönelik ilçelerimizden köylerimize kadar, en ücra noktalarımıza kadar güvenlik ve asayiş birinci önceliktir. Bunun hemen devamında eğitimi çok önemsiyoruz. Uyuşturucuyla mücadele, gençlerimizin kazanılması, onların topluma faydalı insanlar olarak yüceltilmesi, yükseltilmesi noktasında çok hassas davranmak durumundayız. İnşallah Allah’ın yardımıyla 2024 yılında kurumlarımızın başarıya koşması ve bir enerji yüklemesi ile yolumuza devam edelim istiyoruz. Bu vesileyle de yeni yılınızı tebrik ediyorum. 2024’ün ilimize, Hilvan ilçemize, sizlere, kurumlarımıza ve ailelerinize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından yapımı devam eden yeni İlçe Jandarma hizmet binasının inşaatını inceleyen Vali Şıldak, Hilvan ilçesine hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Akabinde İlçe Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret eden Vali Şıldak, Ağveren Mahallesinde ikamet eden Şehit Halit Şıltak’ın ailesini ziyaret etmeyi de ihmal etmedi. Ziyarette aile bireyleriyle sohbet eden Vali Şıldak, şehit annesi Esmer Şıltak’a şehidin fotoğrafının bulunduğu tablo ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

İlçe temasları kapsamında son olarak Bozanbey Caddesi üzerindeki işyerlerini ziyaret eden Vali Şıldak, esnafa hayırlı ve bereketli kazançlar dileyerek, ilçe programını sonlandırdı.

Vali Hasan Şıldak’a Hilvan temasları kapsamında Kaymakam Orhan Gazi Karakaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Hatılcık ile İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Halil İbrahim Yavuzkurt eşlik etti.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum