Şanlıurfa'da göçmen kaçakçılarına operasyon: 19 gözaltı, 9 tutuklama;

Şanlıurfa'da göçmen kaçakçılarına operasyon: 19 gözaltı, 9 tutuklama

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında il merkezi ve ilçelerde yapılan 10 ayrı operasyonda 19 göçmen kaçakçısı yakalandı. Bu şahısların kontrolünde gerçekleştirilen eylemlerde ise 133 kaçak göçmen yakalanarak sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi....

 

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, il genelinde göçmen kaçakçılığı faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, 24-29 Aralık tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde yapılan 10 ayrı operasyonda 19 göçmen kaçakçısı yakalandı. Bu şahısların kontrolünde gerçekleştirilen eylemlerde ise 133 kaçak göçmen yakalanarak sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 19 şüpheli şahıs, adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları mahkemece 5 şüpheli şahıs yurt dışına çıkışı yasaklanmak suretiyle serbest bırakıldı, 9 şüpheli şahıs ise göçmen kaçakçılığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Göçmen kaçakçılığı ile mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir" denildi.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum