Şanlıurfalılar 2024’ten endişeli;

Şanlıurfalılar 2024’ten endişeli

Şanlıurfa'da 2023 yılını deprem ve selle, ekonomik sıkıntıların gölgesinde geçiren vatandaşlar yeni yıla endişe ile giriyor. Şanlıurfalıların 2024’te en büyük beklentisi ekonomik krizin son bulması, doğal afetlerin yaşanmaması, sağlık ve huzurlu bir yıl olması, eğitim ve iş hayatında başarı....

ŞANLIURFA - Bir yılı daha geride bırakıyoruz.

Şanlıurfa, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen iller arasında yer aldı. Ardından 14-15 Mart’ta yaşanan sel felaketinden etkilendi. Sonrasında mayıs ayında Şanlıurfa cumhurbaşkanı ile parlamento üyelerini seçmek için sandık başına gitti.

Ekonomik sıkıntıların, depremlerin, selin ve seçimin gölgesinde geçen bir yılı geride bırakan Şanlıurfalılar 2024 yılından pek umutlu değil. Ancak, vatandaşlar umutlarını da kaybetmediklerini vurguluyor.

BİHA’ya konuşan Şanlıurfalılar, 2024 yılında ekonomik krizin son bulmasını, doğal afetlerin yaşanmamasını, sağlık ve huzurlu bir yıl olmasını ve eğitim ve iş hayatında başarı sağlamayı umduklarını söyledi.

İşte Şanlıurfalıların 2023 yorumları ve 2024 beklentileri…

MUSTAFA AMCA: EKONOMİ DAHA DA KÖTÜ OLACAK

Emekli Mustafa Amca:

“2023 bizler için çok zor şartlar altında geçti ve zorluğu daha devam ediyor. Sadece ben değil tüm Urfa ve Türkiye için zorlu bir yıl oldu. Ekonomi bakımından, depremler, seller… her bakımdan zorlu bir yıl geride kaldı. 2024 bundan daha kötü geçecek. Ekonomi daha da kötü olacak. Hiç umut yok. Umut veren bir şey yok çünkü.”

ÇİFTÇİ: UMUTLU DEĞİLİZ AMA UMUTLU OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

İşçi Yiğit Çiftçi:

“2023 yılı bizim için üzüntülü bir yıl olarak geçti. Korona, deprem ve sel gördük. Her biri bizim için zorlu süreçlerdi. Çoğu insanımızı kaybettik. 2024’te inşallah böyle olaylar yaşamayız. 2024’ün güzel, mutlu, huzurlu bir sene olarak geçmesini diliyorum. Umutlu değiliz ama umutlu olmaya çalışıyoruz.”

MELİKE: 2023 TEK KELİMEYLE BERBAT GEÇTİ

Öğrenci Melike:

“2023 tek kelimeyle berbat geçti. Deprem ve selden dolayı berbat geçti. Eğitim açısından da iğrençti. Ne biz verim alabildik, ne hocalar anlatabildi. Ekonomiden dolayı test kitaplarını biliyorsunuz yüksek. Sürekli evdeyiz, dershaneye de yazılamıyoruz. 2024’te sadece başarı ve üniversiteye gitmek istiyorum. Umutluyum da değilim de.”

YASEMİN: 2024’TE DEPREMSİZ BİR YIL İSTİYORUZ

Esnaf Yasemin:

“2023 yılı bizim için çok da güzel geçmedi. Depremdi, seldi... Esnafın halini görüyorsunuz, az çok durumları tahmin edebiliyorsunuz. Hiç güzel geçmedi. 2024’te depremsiz bir yıl istiyoruz. Sağlık, sıhhat, bir de esnafın bir an önce toparlanmasını istiyoruz. Ekonomik olarak da dediğim gibi özellikle küçük esnafın kalkınmasını istiyorum. Bunlara bir el atmak lazım ama kim atacak. Umutluyuz inşallah. Allah’tan umut kesilmez.”

ÖZBEK: EKONOMİMİZ İNŞALLAH DÜZELİR

Esnaf Feyyaz Özbek:

“2023 bizim için acı geçti. Deprem oldu, seller oldu, acı kayıplarımız oldu. İnşallah bir daha böyle afetler yaşamayız. 2024 inşallah bizlere huzur, mutluluk getirir. İnşallah bir daha böyle afetler yaşamayız. Ekonomimiz inşallah düzelir.”

OSMAN: HALA O PSİKOLOJİK DURUMU ATLATAMADIK

İşçi Roni Osman:

“2023 yılı biraz üzücü, moralsiz bir yıl olarak geçti. Deprem oldu, sel oldu bir türlü toparlanamadık. Kendimize gelemedik. Hala o psikolojik durumu atlatamadık. Umarım 2024 yılı mutlu ve huzurlu geçer.”

MERYEM: İNŞALLAH 2024 BİZE BAŞARI VE ÜNİVERSİTE GETİRSİN

Öğrenci Meryem:

“2023 bizim için hiç iyi geçmedi. Hem depremden dolayı hem de selden dolayı kötü geçti. 2024’te sınavların iyi geçmesini diliyorum. Gelecek yıldan umutluyum. İnşallah 2024 bize başarı ve üniversite getirsin”.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum