Düzensiz göçle mücadele sürüyor: Şanlıurfa dahil 20 ilde operasyon;

Düzensiz göçle mücadele sürüyor: Şanlıurfa dahil 20 ilde operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 20 ilde düzensiz göç operasyonu düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 74 göçmen kaçakçısı ve bin 510 düzensiz göçmen yakalandı....

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 20 ilde düzensiz göç operasyonu düzenlendiğini açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Antalya, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Iğdır, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 20 ilde Jandarmamız, Polisimiz ve Sahil Güvenliğimiz tarafından 63 ayrı yere yapılan operasyonlarda; 74 göçmen kaçakçısı yakalandı. 5'i tutuklandı. 2'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor." dedi.

Yerlikaya, operasyonlarda yakalanan düzensiz göçmenlerin ülkelerine gönderileceğini belirterek, "İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE DEVAM EDECEK

Yerlikaya, ayrıca “31 Aralık 2023 tarihinde İstanbul başta olmak üzere 81 ilimizde; Valiliklerimiz ve Göç İdaresi Başkanlığımız koordinesinde, düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran Mobil Göç Noktası araçlarımız ve uzman personellerimiz ile Polisimiz, Jandarmamız ve Sahil Güvenliğimiz denetimlerini aralıksız sürdürecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya "Başta İstanbul’un farklı yerlerindeki 52 Mobil Göç Noktası aracımız ve Göç İdaresi Başkanlığımızdaki 156 uzman personelimiz olmak üzere TOPLAM ülkemiz genelinde 97 Mobil Göç Noktası aracımız ve Göç İdaresi Başkanlığımızdaki 291 uzman personelimizle 24 saat boyunca denetimlerimiz aralıksız sürecek." dedi.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum