Cıncıklı Hamamı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor;

Cıncıklı Hamamı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde çökme yaşanan kentin en eski hamamlarından biri olan ve Cİncıklı Hamam olarak bilinen tarihi hamamda restorasyon çalışmalarını sürdürüyor....

ŞANLIURFA- Tarihi hanları, hamamları, kabaltıları, eyvan ve şadırvanlarıyla tarihe ışık tutan Şanlıurfa’nın tarihi güzelliklerini koruyan ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde Cincıklı Hamamda yaşanan çökme sonucu harekete geçti.

Tarihi hamamda deforme olan duvarlardaki taşların çökme sonucu yola savrulduğu bilgisini alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri çökmenin yaşandığı Cincıklı Hamam’a giderek öncelikle çevre güvenliğini alarak alanı şeritle giriş çıkışlara kapattı. 

Yoldaki taşları toplayan ekipler restorasyon çalışmaları için kolları sıvayarak tarihi hamamı eski görünümüne kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa’nın Karaburç Mahallesi, Hızanoğlu Sokağında bulunan tarihi Cincıklı Hamam’ın hangi tarihte yapıldığı tam olarak bilinmiyor. Tarihi çok eskilere dayanan hamamda çevresel faktörlerin de etkisiyle çökme yaşandığı tahmin ediliyor. 

BİHA

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum