AK Parti'de teşkilatlara seçim ayarı! Urfa'da sıcak temas...;

AK Parti'de teşkilatlara seçim ayarı! Urfa'da sıcak temas...

AK Parti seçim öncesi teşkilatlarında değişikliğe gidiyor. İlçe ilçe yapılan teşkilat ziyaretlerinde Şanlıurfa'da da yeni rotaya uygun kaptanlar isteniyor. Kulislere göre daha önce Birecik'te ilçe başkanlığında değişikliğe giden partinin gündeminde iki ilçe bulunuyor. Bu ilçelerden Suruç için değişiklik sürecine girildiği, Akçakale için değerlendirmenin sürdüğü konuşuluyor....

ŞANLIURFA- 2023 hedefiyle seçim startını veren AK Parti seçime daha verimli, daha zinde, daha aktif bir ekip ile girmek için kolları sıvadı ve teşkilatları yakın markaja aldı.

Tek başında iktidar olarak siyasetteki mevcut durumunu korumak isteyen AK Parti, tüm yetkili isimleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle teşkilat başkanları sorumlu olduğu illerde seçime kimlerle gidileceği, süreci kimlerin daha iyi yöneteceği, partiyi kimlerin daha iyi temsil edip oy potansiyelini oluşturacağı konusunda ince eleyip sık dokuyor. Öyle ki başkanlar, ziyaretlerini artık il merkezi ile sınırlı tutmuyor. Gittikleri illerde ilçeleri de tek tek ziyaret ederek nabız tutuyor. O illerden biri de Şanlıurfa...

AK PARTİ'NİN KALESİNDE DEĞİŞİM SÜRECEK Mİ?

Seçimlerde AK Parti'nin kalelerinden Şanlıurfa'da, siyasi hareketlilik teşkilat içinde sürüyor. Parti teşkilata son şeklini vermeye çalışıyor. 

İlk hareketlilik Birecik'te yaşanmış, AK Parti Birecik İlçe Başkanı Vahap Aktar ve iki yardımcısı istifa etmişti. Genel merkez tarafından istifalarının istendiği ve her üç ismin de istifa ettiği öğrenilmişti. Parti içinde hem değişiklikler süreceği hem bu değişikliklerin sadece Birecik için sınırlı kalacağı iddia edilmişti. 

GAZETECİ AKSAN YAZDI, GÖZLER İLÇELERE ÇEVRİLDİ

Ankara'nın nabzını sıkı tutan Gazeteci Cengiz Aksan ise bu iddiaların birini bertaraf edecek bir paylaşımda bulundu ve "AK Parti Şanlıurfa teşkilatlarında hareketlilik var. Kısa bir süre önce istifası alınan Birecik İlçe Başkanının ardından 2 ilçede daha değişiklik yapılacak. Teşkilat Genel Başkan Yardımcısı Orhan Karasayar Cuma ve Cumartesi günleri Urfa'ya gidip bu konuda çalışma yapacak..." dedi.

Gazeteci Aksan'ın ifade ettiği gibi AK Partili Karasayar kente geldi ve cuma günü Birecik, Halfeti, Hilvan, Bozova ve Siverek'e; cumartesi günü ise Viranşehir, Ceylanpınar, Akçakale ve Harran'a giderek teşkilat çalışmaları yaptı.

HANGİ İLÇELERDE BAŞKAN DEĞİŞECEK?

Değişim yaşanacak ilçeler ise merak konusu oldu. İddia ve kulislerde konuşulanlara göre parti Suruç'ta değişim sürecine girdi. Son zamanlarda çalışmalarında ivme kaydeden Akçakale İlçe Başkanlığı için ise değerlendirme sürüyor. Suruç'ta AK Parti İlçe Başkanlığını Mustafa Doğan, Akçakale'de ise İbrahim Yıldık yürütüyor.

Suruç, 2019 seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Şanlıurfa'da kazandığı tek ilçe... Seçimde HDP yüzde 59, AK Parti ise yüzde 34 oranında oy almıştı. Şuan ilçede kayyum belediye görev yapıyor. 

Akçakale ise seçimlerde tercihini AK Parti'den yana kullanmış ve AK Parti ilçede yüzde 55 oranında oy almıştı. 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum