Siverek'te anjiyo cihazı hastanın hayatını kurtardı;

Siverek'te anjiyo cihazı hastanın hayatını kurtardı

Siverek'te 71 yaşındaki hasta, anjiyo cihazı sayesinde hayata tutundu....

 

Siverek Devlet Hastanesi'nde anjiyo cihazının kurulmasının ardından, ilçede yaşayan 71 yaşındaki Nuri Tayan isimli hasta, geçirdiği kalp krizi sonucu yapılan anjiyoda üç damarında ciddi darlıklar tespit edildi.

Hasta, 112 vasıtasıyla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bedirhan Buğra Bayıcı tarafından başarılı bir koroner baypas ameliyatı ile sağlığına kavuşturuldu.

Siverek Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cuma Yeşildaş, hastanın acil servise sıkıştırıcı göğüs ağrısı şikayeti ile başvurduğunu belirterek, "Yaptığımız tetkikler neticesinde hastamıza akut kalp krizi tanısı koyduk. Sonrasında yapılan koroner anjiyografide üç tane damarında ciddi darlıklar tespit ettik. Kalp damar cerrahisi ve kardiyoloji arasında yapılan ortak konseyde hastaya baypas kararı çıktı. Hastayı acilen Op. Dr. Bedirhan Buğra Bayıcı hocamızın çalıştığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 112 aracılığı ile naklettik. Hastamıza birkaç gün içerisinde koroner baypas ameliyatı yapıldı. Hastamız ilk kontrollerine geldi sağlıklıydı herhangi bir şikâyeti mevcut değil" dedi.

Siverek Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Op. Dr. Bedirhan Buğra Bayıcı ise, "İki hafta önce Kardiyoloji Uzm. Dr. Cuma Yeşildaş’ın yaptığı anjiyo sonrasında hastanın damarlarında ciddi darlıklar olduğunu söylemesi üzerine beraber incelediğimizde hastanın baypas ameliyatından, açık kalp ameliyatından fayda göreceğine karar verdik. Hızlıca hastayı Şanlıurfa merkeze götürdüm. Orada hastaya üç damar bypass başarıyla uyguladık. Takiplerinden sonra sağlıklı bir şekilde taburcu ettikten sonra hastanın ilk kontrolünü yine Siverek Devlet hastanesinde yapmış bulunmaktayız. Ameliyattan gayet iyi fayda görmüş herhangi bir sıkıntı yok şu anda yine takiplerinde hastanemizde devam edecek" diye konuştu.

Hastanın yakını Faik Tayan ise, babasının göğsünde ağrı ve sancı olduğunu belirterek, "Acile önce getirdim kalp krizi geçiriyor ve acildeki doktorlar Kardiyoloji Uzm. Dr. Cuma Yeşildaş ile iletişime geçtiler. Cuma hoca geldi dedi anjiyo yapacağız damarları kapalıdır. Anjiyo yaptı. Bir damara açılmadı. Ondan sonra bizi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Beş yüz yataklıda Bedirhan Hoca vardı. Bir hafta yatırdı. Açık kalp ameliyatı yapacağım dedi. Bir hafta geçtikten sonra kalp ameliyatı yaptı. Başarılı geçti. Bir hafta serviste kaldı. Ondan sonra bizi taburcu etti. Şu an durumu iyidir. Her iki doktorumuza teşekkür ediyorum. Allah işlerine güçlerini, rast getirsin, iyi ki Siverek ilçemize anjiyo cihazı gelmiş babam hayata tutundu" dedi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum