Haliliye’de UYUMA uygulaması üzerinden gelen ihbar üzerine operasyon yapıldı;

Haliliye’de UYUMA uygulaması üzerinden gelen ihbar üzerine operasyon yapıldı

İçişleri Bakanlığı’nın uyuşturucuyla mücadele için oluşturduğu UYUMA uygulaması ile Şanlıurfa’da jandarma ekipleri, gelen ihbar üzerine uyuşturucu bulunduran 2 kişiyi kıskıvrak yakaladı....

İçişleri Bakanlığı tarafından sokak satıcılarıyla mücadeleye vatandaş gözetimini ve katkısını sağlamak amacıyla 2018’de başlatılan, UYUMA (Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu) ihbar projesi uyuşturucu tacirlerinin yakalanmasına katkı sağlıyor. Appstore, playstore programları üzerinden indirilerek cep telefonlarına kurulumu yapılan UYUMA ile Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı yapılan uyuşturucu ihbarının değerlendirilmesi sonucunda bir operasyon gerçekleştirildi.

Uyuşturucu madde satışı yapıldığı ihbarı üzerine hızla bölgeye giden jandarma ekipleri, uyuşturucu bulunduran 2 kişiyi kıskıvrak yakaladı.

Şanlıurfa İl Jandarma komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Haliliye İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından gelen ihbarın ardından Haliliye’de belirlenen adrese operasyon yapıldı.

Operasyonun yapıldığı adreste yapılan aramalar sonucunda, 45 gram metanfetamin, 5 uyuşturucu kullanma aparatı, 1 şırınga, 1 hassas terazi, 1 ruhsatsız av tüfeği ve 3 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan M.E ve M.Ş isimli şahıslar adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, “Narkotik Suçlarla Mücadele Kapsamında” operasyonların hız kesmeden azim ve kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum