“Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" Şanlıurfa finali yapıldı;

“Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" Şanlıurfa finali yapıldı

"Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" Şanlıurfa finali, Şanlıurfa Anadolu İmam hatip Lisesi koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yapıldı....

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" Şanlıurfa finali yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında Şanlıurfa Anadolu İmam hatip Lisesi koordinatörlüğünde yapılan yarışmanın finaline, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nilgün Müşdeci, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulhekim Karadağ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Çetiner, Haliliye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdi Kazanç, Haliliye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şehmus Hare, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, İl Başkan Yardımcısı Ahmet İzol, okul yöneticileri, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin katıldı.

Yarışma saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Akcan yaptı. Akcan, şunları söyledi:

“Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından her yıl düzenlenen ‘Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması’nın 2023-2024 öğretim yılı Şanlıurfa İl finalini bugün yapıyoruz. Malumunuz bu gece Regaip Kandilidir. Bu geceden itibaren üç aylara giriyoruz. Bu aylarda tutacağımız oruçların, kılacağımız namazların, ettiğimiz duaların, yaptığımız hayır ve hasenatın Allah katında affımıza, mağfiretimize vesile olmasını diliyorum. Rabbimden şu mübarek günler hürmetine Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere milletimizi ve dünyadaki tüm Müslümanları her türlü kazadan, beladan, musibetten korumasını niyaz ediyorum. Lafzı ve manasıyla Kur'an-ı Kerim ile bağı kesilen Müslüman, kalbi çalışmayan bir beden gibidir, diğer bütün hasletleri anlamını kaybeder. Yaşayan ölü durumuna düşer. Yaşayan ölüler durumuna düşmemek için mukaddes kitabımızı en güzel kıraatle okumalı, manası üzerinde tefekkür etmeli, hayatımızı Kur’an ile süslemeliyiz. Okunacak Kur’an’ın ayetleri dinleyicilerin ruhunda böyle hayırlı bir etkiye yolacağına inanıyorum. Gönlümüzü yarışma vesilesiyle Kur'an-ı Kerim’in sıcaklığıyla ısıtan hafızlarımıza teşekkür ediyorum. Milletimizin kalbinde daima müstesna bir yerde bulunan Kur'an-ı Kerim muhabbeti bu yarışmalarla ziyafete dönüşmektedir. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip lisesinin Mûsikî Bölümü öğrencilerinin ilahi konserinden sonra yarışma başladı.

Yarışmada dereceye giren her üç öğrenci de Suriyeli.

Haliliye Şehit Onur Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeyd Elaruni birinci, Haliliye Süleymaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mumin Abdulkadir ikinci, Eyyübiye Şehit Abdülkadir Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Enes Senur üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere altın hediye edilirken, 15 okuldan katılan tüm öğrencilere katılım belgesi ve hediye paketi verildi.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum