Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘ana dil’ açıklaması;

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘ana dil’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kongresi’ne gönderdiği video mesajında “ana dil” vurgusu yaptı. Erdoğan, “Asimilasyona karşı en büyük silahımız çocuklarımıza ana dillerini öğretmektir” dedi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kongresi'ne gönderdiği video mesajda, “ana dil” vurgusu yaptı. 

Avrupa'da İslam düşmanlığından kültürel ırkçılığa pek çok tehdidin tırmanışta olduğu bir dönem yaşandığını ifade eden Erdoğan, mesajında “Bu dönemde birliğimizin öncelikli görevi demokrasi ve hukuktan sapmadan, Avrupalı Türklerin hakkını ve çıkarını sonuna kadar savunmaktır” ifadesini kullandı.

Bunun yolunun ise diğer Türk sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, kanun ve nizam çerçevesinde, yeni medya araçlarından da istifade ederek bu mücadeleyi kararlılıkla yürütmek olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Sizlerden, bulunduğunuz ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve bilimsel hayatına daha fazla katılım sağlamanızı bekliyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmayınız; asimilasyona karşı en büyük silahımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ana dillerini, kültürlerini ve medeniyet değerlerini öğretmektir".

BİHA


 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum