Özak Tekstil işçileri eylemlerini İstanbul’da sürdürecek;

Özak Tekstil işçileri eylemlerini İstanbul’da sürdürecek

Şanlıurfa OSB’de yaklaşık 2 aydır eylemlerine devam Özak Tekstil işçileri direnişlerini yarın İstanbul’a taşıyacak. Emek Partisi Şanlıurfa İl Teşkilatı da Özak Tekstil işçileriyle açıklama yaparak, "Patronların siyasetine karşı kendi siyasetimizi yapmaktan başka çaremiz yok” ifadesini kullandı....

Şanlıurfa’da Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Özak Tekstil’in işçileri, haklarını almak için başlattıkları iş durdurma eylemi ikinci ayına girmek üzere.

Özak Tekstil işçilerinin sendika seçme özgürlüğünün yanı sıra fabrikadaki çalışma koşullarına ve baskıya karşı başlattıkları direniş yarın İstanbul’a taşınıyor.

İşçiler, Birleşik Tekstil Dokuma Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) ile direnişini İstanbul’da, Özak Holding önünde sürdürme kararı almıştı.

İşçiler Emek Partisi Şanlıurfa İl Teşkilatı ile parti binasında açıklama yaptı.

Emek Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Barış Can Güleç, Özak işçilerinin, mücadeleleriyle tarihe geçtiklerini vurgulayarak, "İşçiler Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde ekmeği, onuru için iki ay boyunca direndi. Özak işçileri kazandı ve kazandırdı” dedi.

Güleç’in okuduğu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Özak işçileri, işçilerin tazminatını bile gasp eden bir fabrikayı tazminat vermek zorunda bıraktı. Özak işçileri, yasal hakkımızı kullanmak için bile mücadele etmek zorunda olduğumuzu gösterdi. Özak işçileri mücadele ederken pek çok fabrikanın patronu, mücadelenin kendi fabrikalarına sıçramaması için çalışma koşullarında iyileştirme sağladı. Özak işçileri, işçi sınıfının dostunun kim, düşmanının kim olduğunu tüm çıplaklığıyla gösterdi. Özak işçileri yalnız patrona karşı mücadele etmedi. Mülki amir, jandarma, emniyet, yargı, müftülük... Devletin bütün mekanizmaları Özak işçilerine saldırdı. Özak işçileri, devletin bütün organlarına karşı verdiği mücadeleyle kendi göbeğini kendisi keseceğini gösterdi. Her şeyden önce Özak işçileri bize, neye ihtiyacımız olduğunu gösterdi.

Partimizin, 6-7 Haziran eylemleri, Madenci Yürüyüşü, Ünaldı Direnişi, Tekel Direnişi, Metal Grevi ve işçi sınıfının yiğitçe verdiği nice mücadeleden çıkardığı sonuç şudur: İşçi sınıfı mücadeleye atıldığı ölçüde yenilmez. Öğrenir, deneyimler çıkarır, daha büyük mücadeleler için güç biriktirir. Özak işçileri de şimdiden pek çok şey öğrendi ve öğretti. Biliyoruz ki karşımızda tek her şeyden azade bir patron yok. Tepeden tırnağa örgütlenmiş, devlet mekanizmasını elinde tutan, işçilerin her kazanımına saldıran bir sermaye sınıfı var. Bizim de bu saldırıları püskürtmek için en az sermaye kadar örgütlü olmaktan başka çaremiz yok. Patronların siyasetine karşı kendi siyasetimizi yapmaktan başka çaremiz yok.

Buradan, Urfa Organize Sanayi Bölgesinde çalışan işçiler başta olmaz üzere, Urfa'yı var eden, emeğiyle, dişiyle, tırnağıyla, alınteriyle yaşam mücadelesi veren Urfalı işçi kardeşlerimize sesleniyoruz. Özak işçileri sadece kendileri için değil, Urfa işçisi için de mücadele esiyor. Özak Tekstil işçilerinin mücadelesine omuz verelim, ekmeğimiz için, geleceğimiz için birleşelim, hep birlikte mücadele edelim. Bu dünyayı biz kuruyoruz, o halde sözümüzü söyleyelim.

Özak işçisi kazanacak, işçi sınıfı kazanacak. Zafer direnen emekçinin olacak”.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum