Kuru bakliyat zamları: Şanlıurfa'da vatandaşın protein ihtiyacını karşılamasını zorlaştırdı;

Kuru bakliyat zamları: Şanlıurfa'da vatandaşın protein ihtiyacını karşılamasını zorlaştırdı

Sağlıklı bir yaşam için protein ağırlıklı beslenmek önemli. Temel gıda fiyatlarındaki fahiş artıştan dolayı vatandaşlar sağlıklı beslenemiyor. Et ve balık bir kenarda dursun, dar gelirlinin yeterli protein alabilmek için kuru bakliyat fiyatları da aldı başını gitti. Şanlıurfa’da alım gücü düşen vatandaş, önceden 5’er 10’ar kilo aldığı bakliyatı şimdi 2-3 kiloya düşürdü....

 ŞANLIURFA - Gıda fiyatlarındaki önlemeyen artış devam ediyor. Vatandaş, et ve balık gibi protein açısından zengin gıdaları tüketmekte belki de hiç bu kadar zorlanmadı. Et ve balık bir kenarda dursun, dar gelirlinin yeterli protein alabilmek için tercih ettiği bakliyat fiyatları da aldı başını gitti.

KARADAĞ: 10 KİLO ALAN ŞİMDİ 2-3 KİLOYA KADAR DÜŞÜRDÜ

Şanlıurfa'da yıllardır baharat ve kuru gıda işiyle uğraşan Müslüm Karadağ, eski zamanlara göre alım gücü düşen vatandaşın aldığı bakliyat miktarını ciddi oranda düşürdüğünü vurguladı.

Et, tavuk ve balık fiyatlarına zam geldiğinde kuru gıda fiyatlarının aynı doğrultuda arttığını kaydeden Karadağ, “Ama bunlar temel ihtiyaçtır, kısamazsın, ne olursa olsun almak zorundasın. Geçen yıla oranla bakliyata yüzde 10-15 zam geldi. Fiyatlar yükseliyor ve yükselmeye devam edecek. Önceden 3 aya, 6 aya bir zam gelirdi, artık her hafta zam geliyor. Alım gücü düştü. Eskiden 5-10 kilo alanlar şimdi 2-3 kiloya kadar düşürdü" dedi.

“VATANDAŞ SEYİRCİ KALACAK”

“Vatandaşlar protein ihtiyaçlarını gidermek adına kuru baklaları tercih ediyor” diyen Karadağ, zamlar sonrası vatandaşın bu ürünlere de seyirci kalacağını ifade etti.

Kuru bakliyatın kilo fiyatları şöyle:

Baldo pirinç 65 TL, kuru fasulye ve nohut 60 TL, firik bulgur 60 TL, mercimek 35 TL, börülce 60 TL, bulgur 20-25 TL, çiğ köftelik bulgur 22 TL, dövme 20 TL.

“FİYATLAR HER GÜN ARTIYOR”

İsmini vermek istemeyen 4 çocuk annesi kadın, "Eskiden et, tavuk ve balık alırdık. Ama şimdi fiyatları görünce alamıyoruz. Et ve balık yerine kuru bakliyat tüketmeye çalışıyoruz. Ama onu da çok alamıyoruz. Fiyatlar her gün artıyor" diye konuştu.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum