Şanlıurfa'da suya indirim!;

Şanlıurfa'da suya indirim!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, ŞUSKİ Genel Kurulu için olağanüstü toplandı. Toplantıda su tarifesine 1 Şubat itibarıyla yüzde 20 indirim yapılması teklifi sunuldu. Teklif, yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle kabul edildi....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Kurulu için bugün olağanüstü toplandı.

Toplantı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar İzol başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı.


Toplantıda su tarifesine 1 Şubat itibarıyla yüzde 20 indirim yapılması teklifi sunuldu.

Söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk,  “AK Parti grubu olarak daha önce yapmış olduğumuz çalışmalar ve halkımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda ilgili zaruri bir ihtiyaç olan ve hayatımızda önemli yeri olan su ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve Plan Bütçe Komisyonumuzun uzun süredir üzerinde çalıştığı çalışma sonucunda, biz AK Parti Grubu olarak suya 1 Şubat itibariyle yüzde 20 indirim yapılması talebini siz değerli Meclisimize sunuyoruz” dedi.

YILDIRIM: BU URFA HALKINI KANDIRMAKTIR

DEM Parti Meclis Üyesi Bahri Yıldırım, bu indirim teklifinin seçim yatırımı olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:

 “Bundan 3 ay önce su indirimleriyle ilgili önergemiz vardı. Önergemiz doğrultusunda kabul etmemekle birlikte su artışına gidildi. Şanlıurfa bir su şehridir. Su şehri olmakla birlite batıya ve Türkiye’nin farklı illerine işçi gönderen yoksulluka bütün illerin önünde başı çeken ildir. TEFE-TÜFE oranına göre bu yüzde 20’lik zamınız 3 ayın sonunda ben hesapladım sabit fiyatına geliyor. Benim ve grubumuzun talebi şudur, yüzde 50 indirim seçim yatırımı değilse… Biz seçim yatırımı olarak görüyoruz. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Bu Urfa halkını kandırmaktır. Bizim önerimiz şudur, yüzde 50 indirim ve TEFE-TÜFE de 1 yıl sabit kalsın. Bir yıl mevcut faturaların üzerinde zam gelmesin. Yüzde 20 indirimizine de evet diyoruz. Biliyoruz, çoğunluksunuz yüzde 20’niz geçecek. Yüzde 50 indirim TEFE-TÜFE’de 1 yıl sabit kalsın talebimiz reddilecektir. “

KANKILIÇ: SEÇİM YATIRIMI DENSE DAHİ GÜZELDİR

AK Parti Meclis Üyesi Kamil Kankılıç ise, DEM Partili Meclis üyelerinin indirimi seçim yatırımı olarak görmelerine tepki gösterdi.

“Seçim yatırımı dense dahi güzeldir.” diyen Kankılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Suyun ehemmiyetini bilmeyen yoktur. Fakat herşeyin bir girdisi vardır. Bu olağanüstü bir toplantıdır. Başka konuya da girilmeyeceği kanun gereğidir. Halil bey de genel durumu belirtti, yüzde 50 isteniyor. Fakat bunu genel siyasete bağlamak hoş kaçmadı. Meclis’i bu kadar meşgul etmek değildir. Her şeyin bir bedeli var. Su da bir bedel karşılığı halka arz edilmektedir. Bunun bir cazibesi yokki dağın üstünden gelsin. Bu enerji tüketiyor ve bu enerjiye milyonlar ödeniyor. Hatta ŞUSKİ’nin bütçesi kafi gelmiyor, belediye bütçesinden aktarma yapılıyor. Gönül ister ki bedava dağıtılsın. Fakat bir gerçek var. Yani zararına yapılmaz. Bu yüzden yapılan yüzde 20 tam yerindedir. İsterse bu seçim yatırımı olsun. Seçim yatırımı dense dahi güzeldir. Halka hizmettir. Bundan gocunacak, rahatsız olunacak bir durum yoktur. Aynen bu seçim yatırımıdır, doğrudur. Ne olursa olsun güzeldir. “

GÜLLÜOĞLU MECLİS’İ BİLGİLENDİRDİ

ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu da maliyetler konusunda sunum yaparak, Meclis’i bilgilendirip, Şanlıurfa’nın Büyükşehirler arasında suyu en ucuza kullanan iller arasında olduğunu kaydetti.

Su tarifesine 1 Şubat itibarıyla yüzde 20 indirim yapılması teklifi yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle kabul edildi. 

DEM PARTİ’Lİ ÜYELER TEPKİ GÖSTERDİ

DEM Partisi grubunun yüzde 50 indirim ve TEFE-TÜFE'nin 1 yıl sabit kalması talebinin okunmadan reddedilmesine, DEM Parti’li Meclis üyeleri  tepki gösterdi.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum