Artan sıcaklarla buz satışları arttı!;

Artan sıcaklarla buz satışları arttı!

ÖZEL HABER | Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa’da kavurucu sıcakların etkili olmasıyla buz satışları da patladı. Kentte hizmet veren buz fabrikası, üretimini iki katına çıkararak talebe yetişmeye çalışıyor....

ŞANLIURFA - Türkiye’nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa’da kavurucu sıcakların etkisini hissettirmesiyle buz satışları büyük oranda arttı.

Haliliye ilçesinde uzun yıllardır faaliyet gösteren buz fabrikasında, özel kalıplarda doldurulan suyun sıfırında altında 10 derecede saatlerce dondurulmasıyla elde edilen buzlara, gıda sektöründe hizmet veren iş yerleri ve vatandaşlar yoğun talep gösteriyor. Kentte hissedilen sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkmasıyla buz satışları iki katına çıkmış durumda.

Özellikle yaz aylarında sıcak havadan bunalan vatandaşların tercih ettiği rendelenmiş buzdan hazırlanan "bicibici" tatlısı yapan lokanta ve işletmeler, buz fabrikasının en iyi müşterileri arasında bulunuyor.

Sıcak günlerde buzu sıklıkla tüketenler arasında tarım işçileri de bulunuyor. Tarlada çalışanlar aldıkları buzları özel kaplarda muhafaza ederek gün boyu içeceklerini soğuk tutuyorlar.

Sıcak havada ekmek hamurlarının erken kabarmasını önlemek için buza ihtiyaç duyan fırıncılar da fabrikanın müşterileri arasında yer alıyor.

Sabah saatlerinden itibaren fabrikaya gelenler ile özel sipariş verenler, buz kalıplarını kısa sürede tüketiyor.

Perakende ve toptan olarak alınabilen 13 kilogramlık buz kalıplarının adedi 15-20 lira arasında satılıyor.

AKSU: SATIŞLARIMIZ YÜZDE YÜZ ARTTI

Bizim Haber Ajansı’na (BİHA) konuşan buz üretilen işletmenin sahibi Sinan Aksu, son günlerde sıcak havanın etkisini iyice hissettirmesiyle buz satışlarının iki katına çıktığını söyledi.

Baba mesleği olan buz işletmeciliğini uzun yıllardan bu yana yaptığını belirten Aksu, "Artan sıcaklar buza rağbeti de arttırdı. Özellikle Kurban Bayramı ile birlikte satışlarımızda yüzde 100’ün üzerinde bir artış yaşanıyor" dedi.

“VATANDAŞLARA VE İŞLETMELERE BUZ YETİŞTİREMİYORUZ”

Talepleri karşılayabilmek için üretime ağırlık verdiklerini ifade eden Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fabrikamızda vatandaşlara ve işletmelere buz yetiştiremiyoruz. İnsanlara hizmet vermek için burada 24 saat gece gündüz çalışıyoruz. Havanın sıcaklığı bizi iyi yönde etkiledi. Geçen yıl buz kalıp fiyatları 5 ila 8 TL arasındaydı. Bu yıl elektrik ve su fiyatlarına gelen zamlardan sonra 15-20 TL arasında değişiyor. Urfa’da sıcakların yüksek olmasından talep oldukça yüksek. Özelikle ‘bicibici’ satanlar, tarım işçileri ve fırıncılar yoğun ilgi gösteriyor. Fırıncılar sıcak havada ekmek hamurlarının erken kabarmasını önlemek için buza ihtiyaç duyuyor.”

“GÜNLÜK ORTALAMA 150 İLE 200 KALIP BUZ SATIYORUZ”

Aksu, günlük ortalama 200 kalıp buz üretebildiklerini belirterek, “Buzların bazıları 8 kilo, bazıları ise 15 kilo. Kendimiz de servisini yapıyoruz. Sabit müşterilerimiz var. Her sabah araçlarla müşterilerimize servis yapıyoruz. Bazen yakın köylerde çalışan tarım işçilerine bile götürüyoruz. Talebe göre satışlarımız değişiyor. Günlük ortalama 150 ile 200 kalıp buz satıyoruz. Kilo olarak bir ton, bir buçuk ton, iki ton buz satıyoruz. Şanlıurfa’nın sıcağı belli, 40 derecenin üzerinde bir sıcağımız var. Hava da sıcak oldu mu buza talep artıyor” diye konuştu.

ASUDE ARTAN – MUSTAFA EKİNCİ- ÖZEL HABER- BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum