Bosna Hersek'te seçim yasasında değişiklik dayatılacağı iddiasına Boşnaklar tepkili;

Bosna Hersek'te seçim yasasında değişiklik dayatılacağı iddiasına Boşnaklar tepkili

Bosna Hersek'te Yüksek Temsilci Christian Schmidt'in seçim yasasını siyasilerin rızasını almadan "dayatmaya" hazırlandığı iddiaları tartışılıyor....

Bosna Hersek'in Mostar kentini ziyaret eden Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Schmidt’in Hırvatların yoğun olarak yaşadığı bölgelerin temsil oranını artıracak değişikliği dayatma yoluyla yasalaştıracağı iddialarına ilişkin, "Söz konusu değişikliği destekliyorum." dedi.

Seçim yasasının daha önce yürütülen süreçlerde diyalog yoluyla değiştirilmemiş olmasından üzüntü duyduğunu ifade eden Plenkovic, “Mevcut bilgilere dayanarak (Schmidt’in) seçtiği yolun iyi ve faydalı olacağı kanaatindeyiz. Bosna Hersek’teki üç kurucu halkın da lehine olacak dengeli bir öneri söz konusu. Bu hamle, seçimlerden sonra kaliteli ve işlevsel bir yürütme yapısının oluşturulmasını sağlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

- Boşnak siyasilerden tepki

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Schmidt'in müdahalesine ilişkin uluslararası kurumlarla iletişimde olduğunu belirterek, yapılması planlanan değişimin insan hakları ihlali olacağını söyledi.

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum