Coşkun'dan deprem illerinde çalışanlar için çağrı;

Coşkun'dan deprem illerinde çalışanlar için çağrı

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun deprem bölgesindeki kamu görevlilerinin çalışma şartları, yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu....

ŞANLIURFA- Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Mesajında sendika olarak ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasına 10 milyon lira nakdi yardımda bulunduklarını hatırlatan Başkan Coşkun “550 çadır ve 150 TIR’lık yardım gönderdik. Eğitimin sürmesi, eğitimcilerin mağdur olmaması için olanca gücümüzle çaba gösterdik” dedi.

Deprem konutlarının söz verilen sürede, bir yıl geçmeden hak sahiplerine teslim edilmeye başlamasının umut verici olduğunu kaydeden Başkan Coşkun deprem bölgelerindeki kamu görevlileri için şu çağrılarda bulundu:

  • "Deprem bölgesinde çalışma şartları daha da iyileştirilmeli, çalışanlara ek tazminat ödenmelidir.
  • Hem bölgedeki öğretmenlerin hem de yeni atanacak öğretmenlerin kalıcı konutlara ulaşması öncelikle değerlendirilmeli; eğitim çalışanlarının bölgedeki görevlerinin sürekliliğinin sağlanmasına yönelik teşvik edici önlemler alınmalıdır.
  • Deprem bölgesinde kamu hizmetinin eksiksiz yürütülmesi için sağlık, teknik ve idari alanda personel istihdamı artırılmalı; tayin, geçici ve sürekli görevlendirme uygulamalarının kapsamı genişletilmelidir.
  • Deprem bölgesindeki illerin 5 ve 6. derecelerden sayılması için düzenleme yapılmalıdır. Deprem bölgesindeki kamu görevlileri başta olmak üzere kadroya geçen personele üç yıllık hizmet süresi şartı aranmadan yer değişikliği hakkı tanınmalı, özellikle söz konusu kamu görevlileri aile bütünlüğüne dayalı yer değişikliği hakkından faydalandırılmalıdır.
  • Deprem bölgesi şartları da dikkate alınarak giyim yardımı tutarı artırılmalı, kamu görevlileri için öncelikle konut sorunu çözülmeli, TOKİ ve benzeri kurumlar aracılığıyla kamu görevlileri için ayrı konut projeleri hayata geçirilmelidir.
  • Deprem bölgesindeki kamu görevlilerinin gelir vergisi oranları yüzde 15’te sabitlenmeli, derece yükselmesi iki yılda bir yapılarak hizmet puanının tavandan ödenmesi sağlanmalıdır."

Dayanışma vurgusu yapan Başkan Coşkun “En son asrın felaketini asrın dayanışması ile göğüsleyen fedakâr milletimize selâm olsun. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, milletimize bir kez daha geçmiş olsun diyor; sabır, metanet ve kardeşlik duygularından ötürü milletimizin her bir ferdini tebrik ediyoruz. Bu ruh yüceliğinin gerçek yüceliş olan Miraç gecesinde ayrı bir değer taşıdığı inancıyla, Allah bizleri böyle felaketlerden muhafaza etsin diyoruz” temennisinde bulundu. 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum