Özdiker Kuyumcular Çarşısı’nın yıkımına başlandı;

Özdiker Kuyumcular Çarşısı’nın yıkımına başlandı

Şanlıurfa'daki tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması amacıyla Özdiker Kuyumcular Çarşısı’nın yıkımında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile esnaf arasındaki kamulaştırma krizi çözüldü. Yaklaşık 3 yıldır büyük tartışmalara neden olan çarşının yıkımına dün gece başlandı....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihi yapılarını gün yüzüne çıkarma projesi kapsamında "Özdiker Kuyumcular Çarşısı" ile ilgili kamulaştırma kararı alındı. Resmi Gazete’de Ağustos 2020’de yayımlanan "Cumhurbaşkanı Kararları" kapsamında yıkılması planlanan çarşı ile ilgili kamulaştırılma yetkisi de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda Özdiker Kuyumcular Çarşısı yıkılarak yerine meydan yapılması kararlaştırıldı. Tartışmalar bundan sonra hararetlendi.

Büyükşehir Belediyesi 122 işyerinin bulunduğu Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafıyla peş peşe toplantı yaptı, iş yerlerine birçok kez değer biçildi, fakat bir türlü sonuç alınamadı. Yıkılsın, yıkılmasın tartışmaları sürerken, çarşının yıkım süreci tam anlamıyla yılan hikayesine döndü.

Büyükşehir Belediyesiyle karşı karşıya gelen çarşı esnafından bazıları aldığına razı olup devretti. Belediye ile anlaşan esnafın boşalttığı dükkanların harabe görüntüsü kent merkezinde hoş görüntü oluşturmadı.

Dükkanlarını boşaltmak istemeyen, değerinin altında fiyat biçildiğini ileri süren birçok esnaf konuyu yargıya taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi ile Özdiker Pasajı arasında yürütülen müzakereler son birkaç haftada hızlandırıldı, iş yerleri boşaltıldı.

Dün gece de Büşükşehir Belediyesi ekipleri pasajın geçtiği caddede önce yolu trafiğe kapattı ve yön levhalarını düzenledi.

Ardından iş makineleriyle pasajın yıkımına başlandı.

Çarşının yıkılmasıyla tarih hanların önü açılacak ve bölgeye içerisinde yeşil alanında bulunduğu meydan projesi kazandırılacak.

Özdiker Pasajı'nın yerine yapılacak proje için de hızlı bir şekilde çalışmaların start alması bekleniyor.

BİHA


 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum