Uzm. Dr. Fatih Güven uyardı! Kalp yetmezliği belirtileri ve tedavisi;

Uzm. Dr. Fatih Güven uyardı! Kalp yetmezliği belirtileri ve tedavisi

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Uzm. Dr. Fatih Güven, kalp yetmezliğinin en sık nefes darlığı, halsizlik, çabuk yorulma, çarpıntı ve göğüs ağrısı gibi semptomlarla kendini gösterdiğini söyledi....

Kalp yetmezliği, kalbinizin çeşitli sebepler nedeniyle zarar görerek vücuda ihtiyacı olan kanı yeterli miktarda gönderememesi olarak tanımlanabilir.

"Sizde de yeni ortaya çıkan veya eskiye oranla belirginleşen nefes darlığı, çabuk yorulma, halsizlik gibi şikayetler mevcutsa en yakın kalp doktoruna gidip muayene olmalısınız” diyen Uzm. Dr. Fatih Güven şunları kaydetti:

“Kalp yetmezliği kalbin pompalama gücünün çeşitli sebeplerle azalmasının doku ve organlara yeterli miktarda oksijen iletilememesine yol açması sonucu ortaya çıkan klinik bir tablodur sebepleri kalp damar hastalıkları, kalp kapak hastalıkları, ritim bozuklukları, hipertansiyon, kalp kası hastalıkları olabilir. En sık şikâyet nefes darlığıdır. Halsizlik çabuk yorulma çarpıntı göğüs ağrısı hazımsızlık gibi şikayetler de sık görülen şikayetlerdendir. Kalp yetmezliğinden şüphelenilen hastalara yapılan detaylı muayene, çeşitli laboratuvar testleri, EKG ve eko çekimleri gibi zahmetsiz yöntemlerle kesin tanısı konabilmektedir. Kesin tanı konduktan sonra hızlı bir şekilde tedaviye başlamak gerekir. Günümüzde kullanıma yeni giren modern tedavi yöntemleri ile eskiye oranla daha etkili olunabilinir ise de yaşam tarzı değişikliği kalp yetmezliği tedavisinin olmazsa olmazıdır. Düzenli ve sürekli fiziksel egzersiz, tuz kısıtlaması, kilo kontrolü, sigaranın bırakılması önerilen yaşam tarzı değişikliklerindedir. Enfeksiyonlar, diyet uyumsuzluğu, ilaçların aksatılması kalp yetmezliği hastalarının kötüleşmesine neden olan en sık sebeplerdir. İçinde bulunduğumuz kış ayları hastaları hareketsiz bir yaşama itmesi ve enfeksiyonların sık görülmesi sebebiyle kalp yetmezliği hastaları için riskin arttığı bir mevsimdir. Bu nedenle bu mevsimde hastalar kalabalık ve havasız ortamlardan uzak durmalı tedaviye uyumu yüksek tutmalıdır”.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum