Şanlıurfa'da sağlıklı hayat merkezleri vatandaşlara ücretsiz hizmet sunuyor;

Şanlıurfa'da sağlıklı hayat merkezleri vatandaşlara ücretsiz hizmet sunuyor

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Haliliye’de bulunan Sağlıklı Hayat Merkezleri ile vatandaşlara çeşitli alanlarda ücretsiz destek hizmeti veriyor....

Bu merkezler, toplum sağlığı merkezlerine bağlı olarak faaliyet göstermekte olup, vatandaşların ihtiyaçlarına uygun hizmetleri sunmaktadır. Haliliye ilçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Halil Seysenbek, merkeze gelen bireyleri ihtiyaçlarına göre farklı birimlere yönlendirebildiklerini belirtiyor. Örneğin, psikolojik destek almak isteyen bir kişi kanser tarama programına uygunsa, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) yönlendiriliyor.

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde sunulan hizmetler arasında risk faktörleriyle mücadele, beslenme danışmanlığı, psiko-sosyal danışmanlık, ağız ve diş sağlığı, kadın ve üreme sağlığı, okul sağlığı, kanser erken teşhis ve tarama, sigara bırakma danışmanlığı, uyuşturucu bağımlılığı danışmanlığı, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü gibi birçok hizmet bulunmaktadır. Merkezlerde, sağlık eğitimleri ve hareketli yaşam ile doğru beslenme konularında da uygulamalı örnekler sunularak sağlık okuryazarlığının artırılması hedefleniyor.

Sağlıklı Hayat Merkezleri, vatandaşların sağlığını geliştirmek amacıyla fonksiyonel olarak tasarlanmış olup, beslenme danışmanlığı, kronik hastalıklar ve fiziksel aktivite danışmanlığı, kadın ve üreme sağlığı danışmanlığı, ruh sağlığı danışmanlığı gibi birçok hizmeti sunuyor.

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum