Şanlıurfa’dan Suriye'ye 8 tır insani yardım malzemesi yola çıktı;

Şanlıurfa’dan Suriye'ye 8 tır insani yardım malzemesi yola çıktı

İHH Şanlıurfa Şubesi, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine 8 tır insani yardım malzemesi gönderdi. "İyilik Soğuk Geçirmez" sloganıyla düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, dualarla yola çıktı....

ŞANLIURFA -8 tır insani yardım malzemesinden oluşan yardım konvoyu uğurlama törenine; İHH Şanlıurfa Başkanı Behçet Atila, Büyükşehir Başkanvekili Faruk Bayuk, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve STK temsilcileri katıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla başlattığı iyilik hareketi kapsamında Şanlıurfa’dan dualarla 8 tır yardım malzemesi Suriye’ye doğru yola çıktı.

Şanlıurfa’da çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’ların ve yardımsever vatandaşların destek ve katkılarıyla toplanan yardımlar, Haliliye ilçesindeki Gençlik Spor İl Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle Suriye halkına insani yardım malzemesi gönderildi.

İHH Şanlıurfa Şubesi, tarafından Suriye -Azez-Cerablus Bölgesine 2 ve İdlib Bölgesine de 6 olmak üzere piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 800 bin TL olan 8 yardım tırı gönderildi.

TIRLAR DUALARLA YOLA ÇIKTI

Behçet Atila, battaniye, yorgan, giysi, ayakkabı, soba, kömür, ev eşyaları, çocuk oyuncakları ve kırtasiye bulunan insani yardım kolilerinin bölgeye ulaştırılacağı bilgisini vererek, şunları kaydetti:

Suriye'de çadırlarda yaşayan insanların başta un olmak üzere, gıda maddeleri, süt tozu, bebek maması, battaniye, sünger yatak, kışlık giysi, ayakkabı, soba, yakacak, bebek bezi, çocuk ve hasta bezi, temizlik maddeleri gibi acil ihtiyaçları devam ediyor.

Yıllardır zor şartlarda ve imkânsızlıklar içinde yaşamak zorunda kalan kadınları, yaşlıkları çocukları ve kimsesizleri imkanlarımız dahilinde yalnız bırakmamaya çalıştık ve öylece de devam ediyoruz. Şanlıurfa İHH olarak bugüne kadar siz değerli halkımızın destekleriyle Suriye'de milyonlarca kişiye yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Bu yıl yine "İyilik Soğuk Geçirmez" sloganıyla zor şartlarında çadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar için Kış Yardım Kampanyası başlatmıştık. Kampanyamız kapsamında topladığımız 8 Tırlık yardımları biradan dualarla yola çıkaracağız inşallah. Kampanyamıza desteklerinden dolayı, mazlum ve mağdurlar adına, yaşlı ve kadınlar adına, yetim ve öksüzler adına tüm halkımıza, kurumlarımıza ve hayırsever insanlarımıza/bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.

Şanlıurfa İHH olarak bugün Suriye Azez-Cerablus Bölgesine 2 TIR ve İdlib Bölgesine de 6 TIR olmak üzere piyasa değeri yaklaşık 4.826.000 TL (dörtmilyonsekizyüzyirmialtıbinTL) olan 8 TIR insani yardımı sizlerle beraber uğurlayıp yola çıkarıyoruz. Bugün ki bu 8 tırımızda kömür, battaniye, çizme, tulum, soba, halı, çocuk bezi, ped, kışlık giysi vb insani yardım malzemeleri mevcuttur.

Bu 8 tırın 2 tırını Akçakale İHH teşkilatız hazırladı, 6 tırını da Şanlıurfa İHH olarak bizler hazırladık.

Akçakale İHH Teşkilatımıza ve Akçakale Temsilcimiz Sayın İbrahim Halil Güler'e bu çaba gayret ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Yine 3 tırın nakliyesini karşılayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemize ve Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz. Bu tırlara gerek yardımları ve gerekse yüklemede bedenleri ile çalışarak katkı sunan Suriyeli muhacir kardeşlerimize ve emeği geçen tüm personel ve gönüllülerimize de ayrıca teşekkür ederiz. Kampanyamız devam ediyor, beklentimiz bu kış yardım kampanyamıza desteklerinizi devam ettirmenizdir. Böylece o mazlum ve mağdurlara hep beraber umut olmaya devam edelim inşallah.

Bugün buradan dünyanın her yerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnız bırakmayacağımızı bir kez daha söylemek istiyoruz.”

Duaların ardından yardım tırları Suriye’ye doğru yola çıktı.

BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum