Şanlıurfa’da cuma namazı sonrası Gazze için dualar edildi;

Şanlıurfa’da cuma namazı sonrası Gazze için dualar edildi

Şanlıurfa'da cuma namazının ardından, Gazze'de yaşanan soykırıma Şanlıurfa halkı tepkilerini gösterdi. Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde namaz sonrası basın açıklaması yapıldı....

İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken Şanlıurfalı vatandaşlar Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Evren Sanayi Sitesi’ndeki camide, cuma namazı sonrası bir araya geldi.

Namaz sonunda Gazze’de yaşananlar için basın açıklaması, yürüyüş ve dualar edildi.

Basın açıklamasının Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Haşim Bingöl okudu.

Bingöl, Gazze’de yapılan soykırımı Müslüman olan devletler dahil tüm dünyanın izlediğini belirterek, “Müslüman olan devletlerin yöneticileri olmak üzere tüm dünya liderleri olup biteni izlemektedir. Siyonist rejim, hiçbir devleti ve uluslararası otoriteyi tanımadığını bir kez daha deklare etmiştir. Bu utanç, tüm İslam ülkelerine yeter.” dedi.

 

REFAH’TA VAHŞET

“Gazze'nin kuzeyinden ve ortasından Refah bölgesine gelen büyük insan kalabalığı Refah'ta bir nebze de olsa kendini güvende hissetmesine karşılık Siyonist israilin orayı da bombalama planı yapma haberleri yüreğimizi titretiyor.” diyen Bingöl sözlerine şöyle devam etti:

“Köşeye sıkışmış bir halkı hala bombalarla çöle doğru gitmelerini sağlamak büyük bir kıyımdır. Soykırımın devamıdır. Dünya ülkeleri ve Müslüman ülkeler buna karşı da sessiz kalmamalıdır. Asıl yakın hedef Hamas'ın da dediği gibi Siyonistlerin Gazze'den tümüyle defolup gitmeleridir ve kalıcı ateşkesin sağlanmasıdır.”

 

“KAFİRLERİN BİLE VİCDANINI RAHATSIZ”

Bingöl Amerika’da kendini yakan askeri işaret ederek, “Kıymetli Kardeşler! Bu soykırım ve işgal kendine insan diyen her bireyin vicdanını rahatsız etmiştir. Öyle ki ABD ordusunda hava kuvvetlerine mensup bir pilotun "bu soykırıma ortak olamam" "Özgür Filistin" deyip kendini bütün dünyanın gözü önünde yakması gösteriyor ki kafirlerin bile vicdanını rahatsız etmiştir. Bizim vicdanımıza ne oluyor ki bizlerden çıkması gereken tepkiler gayri Müslimlerden gelmektedir. Ülkemizden kalkan ve bir türlü sayısı düşmeyen ticaret gemilerinin var olması bizleri kahrediyor.” İfadelerini kullandı.

 

BOYKOTA DEVAM

Son olarak boykota devam mesajı veren Bingöl şu ifadeleri kullandı:

“Kardeşlerim! Boykotu yayalım başta kendi evimizden başlayalım. Bunları destekleyen hiçbir kuruluşun ürününü evimize sokmayalım. Rabbimizin huzuruna bir gün mutlaka çıkacağız ve hesap vereceğiz. Hep birlikte mazlumların yanında durup zalim, Siyonist terör devleti İsrail'e karşı duralım. Onları lanetleyelim, zalimliklerini paylaşalım, boykotu yayalım, toplumu ve çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirelim. Hamas Lideri İsmail Heniye son konuşmasında ümmete şöyle sesleniyor: "Gazze bir tarih yazmıştır. Siyonizm projesinin temellerine büyük bir darbe vurmuştur. Gazze'ye mal, silah ve cihatla yardım edilmelidir. Bu konuda az bir işle yetinenlerin mazereti kabul edilemez. Aksa Tufanı bütün ümmetin hareketidir." Filistin özgür olana kadar Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak her platformda hakkı haykırmaya devam edeceğiz. Katılım sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz”.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum